Na een grondige voorbereiding voor het eerst Ayahuasca gedronken tijdens de zesdaagse bij Lars en Tanja van De Gewijde Reis in 2011. Bijzondere gereisd met Moeder Ayahuasca. Na een maand wederom verrast door een krachtig helder visioen. Googelen…. wat is dat Ayahuasca toch? ‘Per ongeluk’ op een site gekomen waar vrijwilligers werk in het Amazone gebied van Peru gedeeltelijk geruild werd tegen Ayahuasca ceremonies door de Shipibo sjamanen. M’n hart ging jubelen en m’n besluit was genomen. Ik moest nog helaas een jaartje wachten want er was nog geen plaats voor mij. Maar zoals alles gaat, was dit achteraf uitstekend!

Ik ben in het begin van dit jaar vertrokken naar Peru, heb daar in de jungle gewerkt en in ruil daarvoor heb ik Ayahuasca ceremonies ontvangen van de Shipibo sjamanen.  Een super combinatie! De prachtige inzichten en lessen verwerken die ik ontvangen heb, terwijl je in de sidderende jungle van het Amazone gebied, ver van de bewoonde wereld, onder primitieve omstandigheden  aan het werk bent. Mooier kan bijna niet voor mij! In de ruim 3 maanden heb ik 26 Ayahuasca ceremonies ontvangen.

 

Toen ik daar klaar was besloot in naar Pucallpa te vliegen om vervolgens naar het gebied af te reizen waar de Shipibo sjamanen oorspronkelijk vandaan komen, ruim 1000km ten zuid/westen. Ik wist dat daar o.a. twee sjamanen woonden waar ik ceremonies mee gedaan had die ingevlogen werden naar Iquitos. Ik had geen flauw idee waar in de jungle zij woonde en hoe ik daar moest komen, er zijn geen wegen naar toe. Tot mijn grote verbazing werd ik echter opgewacht door 3 sjamanen, waarvan 1 in een visioen de boodschap ontvangen had om naar het vliegveld af te reizen en mij op te halen. Moeder Ayahuasca had hen doorgegeven dat het nu tijd werd dat er westerlingen naar hun gemeenschap zouden komen om de Plant-Spirit daar te ontvangen en zij zei dat ik hier hen bij zou kunnen helpen. Héél bijzonder!

Ik ben met hen meegegaan naar hun gemeenschap, een dag varen van Pucallpa en heb daar enkele Ayahuasca ceremonies van vier liefdevolle Shipibo Maestro’s ontvangen. Waanzinnig mooi, authentiek, krachtig, respectvol en heel bijzonder! Er werd mij ook een traditionele Sama (planta dieta) aangeboden, die ik in afzondering in de jungle heb gedaan. Wat een blijdschap en diepe verbinding heb ik daar ervaren!

 

Inmiddels organiseer ik al 4 jaar reizen naar deze unieke plek in het Amazone gebied van Peru, naar de Shipibo gemeenschap in Dinamarca. Tijdens elke reis (duur twee weken) zullen wij 7 x drinken, bloemen-baden, massages, de heilige icaro liederen, plantenremedies, stoombad enzovoort ontvangen. Op deze reizen kunnen elke keer maximaal 12 mensen mee. 

 

Elk jaar in april, mei, oktober en november vinden deze reizen naar de Shipibo sjamanen in Peru plaats. Mocht je belangstelling hebben voor nu of eventueel later mail mij, dan stuur ik je info renee@callofthesoul.nl  

 

Disclaimer: deze reizen worden door Renée Grooters persoonlijk georganiseerd, niet door De Gewijde Reis

element-boven-tekst-home-over-gewijdereis

 

Ayahuasca

in Peru

 

 

 1-601_1

 

 

 

 

met

Renee Grooters

element-boven-tekst-home-over-gewijdereis

 

Ervaringen van

Reizigers

in Peru

Wim: 'De plek in de jungle en alle andere omstandigheden maken het gemakkelijker om de reis in jezelf voor te bereiden en te maken. De ceremonie ruimte is een bijzonder plek en zeker 's nachts als je uitzicht hebt op een indrukwekkende sterrenhemel. Grote waardering om te mogen ervaren dat met beperkte middelen zoveel liefde en aandacht aan ons welzijn werd besteed werd. Ook in de eenvoudige keuken werd alles zeer vers en prima bereid, ook hier was de zorg en aandacht in het eten te proeven. De bloemen en planten baden hebben zeker bijgedragen in de energievorming voor mijn verblijf in het Santuario. De heilige liedere, Icaros, zijn warm en opgenomen in mijn DNA. De Maestros, onvoorwaardelijke nederigheid. Renée een heerlijk warm mens en is prima in staat zich zelf te geven voor een ander. De jungle geluiden geven het verblijf een extra dimensie. De sfeer van de setting van de ceremonies was heel bijzonder en heeft voor mij bijgedragen om accepteren en overgave te ervaren. Ik heb hele bijzondere reizen gemaakt waarin mijn vragen geheel beantwoord zijn. Na Peru: als je iets bijzonders ervaren hebt is het leven nooit meer zoals het is geweest. Elke dag is er een moment waarbij de ervaring die ik heb opgedaan een rol spelen.'

Nicolas:
'Vanaf het moment dat je voet aan land zet, voel je de gerustellende liefdevolle omkadering van de Shipibo. De plek zelf ademt rust uit, waar verbinding met jezelf te midden van de natuur mogelijk is. De ceremonieruimte heeft iets magisch, zeker 's nachts. We werden gepamperd. De maaltijden waren riant gezien de omstandigheden. De sharings, een belangerijk deel van het proces. 
De massages en chuppa's het werkt magisch, maar nee, valt niet te verklaren.
Icaros, soms welkom en bevrijdend, harmonieuze metgezel in de strijd tegen het duister, soms ocerweldigend en onuitstaanbaar, door merg en been, smeken on rust.
Renée, als een engel in nood, een schouder om op uit te huilen, een klaagmuur. Zij cijferde zich weg ten behoeve van de groep en was er bijgevolg steeds om iedereen van de nodige steun, moreel en andere, te voorzien. Energiek en liefdevol!
Setting van de ceremonies, inheems, magisch, authenthiek.
De ayahuasca ceremonies waren voor mij geen bewustzijnsverruimende, visionaire, transcendente ervaring. Maar wel een totaal transformerende en het ozo waard!
Vervuld van blijdschap om hetgeen ik heb mogen meemaken.
Ik heb contact gemaakt met een andere wereld,mzowel in materiële zin als in inmateriële zin. Er is iets ongrijpbaars aan het hele gebeuren, dat zich aan mij wil ontvouwen en iedere dag neem ik die ervaring dankbaar met mij mee.'

element-boven-tekst-home-over-gewijdereis

 

 

 

 

 

 

Ervaringen

van

Reizigers in

Peru

Margareth: 'De bootocht naar de sjamanen was een mooie overgang van de stadse wereld naar de amazone en weer terug. De plek zelf, fantastisch, krijg spontaan natte ogen, ik heb het ervaren als een 5 sterren camping in de jungle. In de verzorging en uitvoering van alles wat daar speelde zat zo'n enorme liefde en betrokkenheid, héél fijn. De kip of eend met een poot vast aan de tafel geeft ook al de coorspelling op een goede maaltijd. En de vis was heerlijk. De bloemenbaden waren heerlijk, koesterend en een uitdaging, m'n verdinkingsangst is goed getriggerd, toen ik na een paar dagen meer m'n rust vond. De vomotivos, goed en zeer krachtig. Fijn om in de prive consulten de persoonlijke aandacht te krijgen, de sharings waren heerlijk om in te delen en een prettige invulling van de dag. Bijzonder dat we ook allemaal een massage kregen. De icaros, uniek, zo apart, prachtig en indringend, zeer versterkend! Wat een liefde en toewijding van deze Maestros. En wat fijn dat Maestro diogenes zo betrokken en steeds aanwezig was. Renée, súper! Ze kan alles accepteren zoals het komt en bracht dit ook op ons over. Fijn en onmisbaar dat zij als begeleidster bij de ceremonies aanwezig was, ze was er helemaal voor ons, altijd! Ik heb mij zeer veilig gevoeld en steeds meer verbonden met de insecten. Mijn Ayahuasca ceremonies waren krachtig en werden er steeds de actuele onderwerpen in mijn leven aangesproken, wat mij steeds dichter bij mijn essentie bracht, waardoor ik steeds meer kon loslaten en ten volle het leven te kunnen leven. Ik kreeg steeds inzichten die mij helpen om dat gene te doen in mijn leven waar ik werkelijk naar verlang. Maar te gelijkertijd de boodschap...eerst IK ( dus goed voor mijzelf zorgen). Ik ervaar de verbinding met mijzelf, heb mijn verborgen pijnen los mogen laten, mijn werkelijke verlangens mogen ervaren en daarbij de inzichten om mijzelf te kunnen manifisteren gekregen. Ik ben verder gegroeid in vertrouwen dat alles loopt zoals het lopen mag, meer uit de controle, vertrouwen op de synchronie van het leven, rustiger geworden, zelfverzekerder, nog meer kunnen genieten, gegeoeid in communicatie en respect voor de ander. 
Er was een goede, mooie balans tussen rust en ceremonies in het programma waardoor er tijd voor mijzelf en ook samenzijn met anderen was.'