Internationale zomer retraite 6 daagse  

Leef het leven waar je van droomt!

10-16 augustus 2023

Gelderland

Leef het leven waar je van droomt

Heb je enig idee hoeveel moeite het je heeft gekost om van mineraal te transformeren in een plant? Of van plant naar dier. Van dier naar mens. Heb je enig idee hoeveel moeite het je heeft gekost om precies in dit lichaam terecht te komen, met dit ontwakende bewustzijn? Er is een verhaal dat die inspanning illustreert. Stel je een oceaan voor zo groot als het universum. In die oceaan zwemt een schildpad rond, die eens in de honderd jaar bovenkomt. Ergens in die oceaan drijft een reddingsboei. De kans dat die schildpad precies met zijn kop door die reddingsboei bovenkomt, zo groot is de kans dat jij dit nu leest en je realiseert dat je een bewust wezen bent. Wat ga je doen met jouw ontwakende bewustzijn? Als je wakker wordt uit de diepe winterslaap waarin de meeste mensen zich bevinden, kun je eens versuft om je heenkijken. Waar ben ik al die tijd geweest? En: wat voor leven heb ik gecreëerd?

Heb ik überhaupt iets te zeggen over hoe mijn leven verloopt, of ben ik een speelbal van de omstandigheden? De zesdaagse ‘Leef het leven waar je van droomt’ is misschien wel één van de meest complete bewustwordingsprogramma’s dat je mee kunt maken. We gaan in dit programma behoorlijk de diepte in, dieper dan je je misschien voor kunt stellen…

Waar leiden de poorten je heen? En waarom worden ze ook wel poortloze poorten genoemd? Iedere poort leidt je naar hetzelfde: de natuurlijke staat. De essentie, de bron, God; hoe je het ook wilt noemen. De poort wordt ‘poortloos’ genoemd, omdat als je er eenmaal doorheen bent, je bijna niet eens meer kunt herinneren dat er ooit een poort of obstructie was. Het was een fase in je ontwikkeling, of een illusie, zo je wilt. Zoals kunnen lopen, als voorbeeld. Het is zo vanzelfsprekend voor je geworden dat je je niet meer voor kunt stellen dat je ooit een kruipend wezentje was. En toch was de stap van kruipen naar lopen ooit levensgroot voor je…

De poorten leiden dus naar je natuurlijke staat. Je zou kunnen zeggen: naar vrijheid. Anderen zeggen ook wel: naar je volledig potentieel. Welke woorden je gebruikt, is niet zo belangrijk, als je maar begrijpt waar het om gaat. In den beginne gaat het om 8 bewustwordingsprocessen.

8 Poorten, 8 Sleutels, 8 Vrijheden

1-483

  1. De vrijheid om voluit te leven (poort van vitaliteit)
  2. De vrijheid om te scheppen en te beschermen (poort van instinct)
  3. De vrijheid om te willen en te doen (poort van wilskracht)
  4. De vrijheid om te voelen en te uiten (poort van schaamte en schuld)
  5. De vrijheid om relaties aan te gaan en te communiceren (poort van eenzaamheid)
  6. De vrijheid om de waarheid te ontdekken en ernaar te handelen (poort van leugen)
  7. De vrijheid van zelfobservatie (poort van afleiding en misleiding)
  8. De vrijheid van overgave (poort van oordeel over situaties en personen) 

Sommige van deze poorten zijn verborgen voor je, anderen ben je al door en weer anderen zijn zichtbaar en duidelijk gesloten. Het is de ultieme levenskunst om alle poorten door te gaan en tot volkomen zelfrealisatie te komen. Doen zonder te doen. Ontdekken dat je nooit weg van huis geweest bent.

Maar om die ontdekking te kunnen doen, zul je allereerst op reis moeten… De eerste poort is nooit ver weg en dient zich spontaan en in het huidige moment aan. Het kan de sigaret of chocola zijn waar je naar verlangd. Of de ruzie met een geliefde of collega. De verkeerde voeding die je toch weer genomen hebt, of de zelfkritiek die je onophoudelijk naar beneden haalt. Het kan het project zijn waar je maar niet mee kunt starten, hoe veelbelovend het ook is… of de moeite die je hebt om jezelf te uiten, zonder je daarvoor te schamen. Zoals gezegd: de poort die NU van toepassing is op je ontwikkeling is nooit ver weg, sterker nog, hij staat altijd voor je neus.

Tijdens de retraite hebben we een zeer ervaren team dat je liefdevol gaat ondersteunen bij het aangaan van je grootste uitdagingen. En ook al kan alleen jij zelf de poorten identificeren en ontsluiten: je hoeft het niet alleen te doen!

We maken gebruik van talloze werkvormen en bewustzijnsoefeningen om de 8 poorten zichtbaar te maken en waar mogelijk te ontsluiten en door te gaan, waaronder: Nature Healing ceremonies (max. 3), verschillende soorten ademwerk (oa Sacred Breath ademwerk, Core Wound ademwerk, Soul Retrievals, Trance Dance, shaken, Heartdancing, meditaties oa Licht van Compassie, Sacred Fire silent space (indien mogelijk) en meer. 

Opgave via onze webshop (€ 625 en lichte soepmaaltijden en afsluitend overheerlijk buffet, excl. verblijfskosten/catering 6 nachten/6 dagen (€ 325 op 4-9 persoons slaapkamers of beperkt in je eigen tent). Tegen meerprijs overnachting in een 2 persoonskamer mogelijk direct naast de locatie (in een woongemeenschap). De avond van te voren kom je aan, 10 augustus tussen 19:00 en 21:00 uur. Einde van de zomerretraite 16 augustus rond 15:00. 

Als de aanbetaling is ontvangen is je plek definitief gereserveerd. De restantbetaling en de betaling voor de accomodatie dienen ruim 1 maand van te voren te zijn voldoen, voor 1 juli 2023. 

Intake formulier retraite  

Vul ajb het intakeformulier in uiterlijk 10 juli 2023, zodat het per mail naar ons verstuurd wordt en neem het ook ondertekend mee naar de 6 daagse. 

Intakeformulier

Verklaring 

In bijgaand document vind je de verklaring die je ondertekend mee moet nemen naar de retraite. Zonder ondertekende verklaring geen deelname aan de retraite. 

Verklaring document PDF

MAO-remmers

Als je aan een healing retraite met planten mee doet vragen we je met de voorbereiding rekening te houden met de stoffen die je niet mag of beter niet kan nemen, omdat het een risico kan geven (sommigen zelfs levensbedreigend) of vervelende bijwerkingen kan hebben in combinatie met de nature healing planten. Voor ons staat veiligheid bovenaan dus verwachten wij ook van onze deelnemers dat ze hier hun eigen verantwoordelijkheid in nemen door rekening te houden met de stoffen die in bijgaande lijst MAO-remmers zijn opgenomen.

MAO Remmers lijst