Retraites algemeen

1. Hoe ziet een weekend eruit? (2 - 3 nachten)

Al onze weekenden bevatten een voorbereidend en verdiepend programma (ademwerk, sharing en Heartdancing), voordat je een ceremonie ingaat. Als je voor De Gewijde Reis kiest, kies je voor een full package waarin van je wordt gevraagd om je eigen binnenwereld te gaan ontdekken en onderzoeken, met een open mind, open hart en in verbinding met andere deelnemers en het team. Het is een bewustwordingsproces waarbij je weer verbinding mag gaan leggen met je eigen zielenpad. Het is verplicht om in het weekend te blijven overnachten (ivm ceremonie(s)) ivm je eigen veiligheid en het mogelijk doorwerken gedurende de nacht van de ceremonie.

2 nachten: Aankomst is meestal in de middag (afhankelijk van de locatie) waarbij de eerste avond een sharing en/of Heartdancing plaatsvindt. Op de tweede dag vindt ademwerk en de ceremonie plaats. Op de 3e dag in de ochtend een eindsharing en afsluitende Heartdancing.

3 nachten: aankomst begin avond, daarna sharing, 2e dag Heartdancing en eerste ceremonie, 3e dag ademwerk en ceremonie, 4e dag sharing en korte Heartdancing in de ochtend tot ongeveer 13 uur.

In de retraite krijg je voeding passend in het vastendieet: soepen, sappen, thee, rijst/maiswafels, fruit en aan het eind van de ceremonie ook broodjes. Op de laatste ochtend gewoon ontbijt. 

2. Wat mee te nemen naar een weekend of retraite? 

 • Locatie Drenthe: Linnengoed meenemen voor dekbed en kussen, hoeslaken en handdoek of huren van bedlinnen en handdoek voor € 15 via de webshop
 • Locatie De Maanhoeve: Linnengoed meenemen voor dekbed en kussen, hoeslaken en handdoek of huren van bedlinnen en handdoek voor € 12,50 (contant ter plekke)
 • Locatie Babberich: Zelf beddengoed meenemen, inclusief slaapzak/dekbed, kussen, handdoek (geen huur mogelijk)
 • Portugal: alle beddengoed en handdoek zijn bij de prijs inbegrepen 

Gedurende  het weekend gemakkelijke loszittende kleding (mn buikgebied), neem laagjes mee en warme sokken, instappers/slippers of sloffen. De meeste locaties zijn schoenenvrij. Geen riemen of knellende kleding. Voor alle ceremonies geldt dat je witte kleding draagt (of lichte) om samen een veld te creëren van eenheid en verbinding. 

3. Wanneer ben ik ingeschreven voor een weekend of retraite?

Je bent pas definitief ingeschreven voor een retraite of weekend als je het volledige bedrag betaald hebt en het intakeformulier hebt geretourneerd. Geen betaling is geen inschrijving = niet je plek gereserveerd

4. Ik wil eerst informatie voordat ik een product bestel en betaal in de webshop. Hoe gaat dat? 

Via het inschrijfformulier op onze website kan je je vragen stellen, maar kijk eerst in de FAQ of je vraag niet al er tussen staat. Heb je specifieke vragen (bijv mbt je ziekte of medicatie mits die niet op de website staan) dan kan je die tijdens vaste tijden /dagen stellen aan ons mailteam. Ook is informatie te verkrijgen bij het product in de webshop, zonder dat je gelijk hoeft af te rekenen. 

5. Voorbereiden/vasten op een weekend of retraite

Minimaal 3 dagen van tevoren starten met soep- en sapvasten. Ook rekening houden met de lijst met producten die je niet mag eten gedurende die 3 dagen, omdat die niet samen gaan met MAO-remmer. Verder is het goed om naar aanloop van de retraite te zorgen dat je tot rust kunt komen door bv meditatie, weinig social media, wandelen etc. Het kan fijn zijn je alvast te focussen op een intentie voor je reis/retraite, maar dit is niet noodzakelijk.

6. Benodigde formulieren voor deelname aan een weekend /retraite

Om aan een weekend of retraite mee te kunnen doen, vragen we je vooraf een intakeformulier in te vullen, ook als je al vaker bij ons hebt meegedaan (zie deze website onder formulieren, naast de verplichte vragen contra-indicaties voor aanschaf van een weekend/retraite), de verklaring voor ceremonie in te vullen en mee te nemen (ondertekend) naar het weekend/retraite. Indien beide formulieren niet worden geretourneerd of meegenomen naar de retraite kan niet worden deelgenomen. 

7. Procedure aanmelding en registratie, wanneer krijg ik welke info?

Na aanmelding en betaling van de retraite ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin verwijzing naar de benodigde info mbt voorbereiding, programma, wat mee te nemen en locatie te vinden op onze website. Ook krijg je ongeveer twee weken van te voren een voorbereidingsmail met praktische zaken. 

8. Vasten met bicarbonaat en citroen: waarom en wanneer niet

Dit is om er voor te zorgen dat je systeem al zoveel mogelijk opgeschoond/ontgift is als je gaat reizen. Nature Healing kan hierdoor makkelijker je systeem in en zal diepgaander kunnen werken. Als je deze reiniging te lang doet kan je diarree en krampen in je buik krijgen. Let daarop en stop dan gelijk!

9. Vasten tijdens de reisdag naar de locatie- tips om je eten te organiseren

Je kunt salade/soep meenemen en rijstwafels. Onderweg kun je sap kopen(let daarbij wel op de toegoevoegde ingredienten, dus graag zo puur mogelijk). Verder veel water drinken en thee. 

10. wat is de minimum leeftijd om in te schrijven voor een individuele ceremonie of retraite?

18 jaar

11. Hoe zijn de verschillende lokaties bereikbaar met ov?

Je kan via google maps op je telefoon of www.9292ov.nl kijken hoe je er kan komen met openbaar vervoer

12. Hoeveelheden 

In afstemming met jou wordt bekeken hoeveel er nodig is. De mao-remmer is een drankje (1 glaasje) en de niños sanctos max 15 gram. 

13. Microdosering, hoe lang van te voren moet ik daarmee stoppen? 

Minimaal 1 week voor een retraite vragen we je te stoppen met microdosering psi lo cybine. Als je ib oga micro doseert dan minimaal 2 maanden van tevoren mee stoppen

14. Feedbackformulier, wanneer krijg ik dat? 

Je krijgt niet automatisch meer een feedback formulier van ons. In de bevestigingsmail ontvang je ook een link naar het feedbackformulier op onze website. We zouden het zeer op prijs stellen als je dit na deelname aan het weekend/retraite zou invullen en retourneren per mail zodat wij kunnen leren van jouw ervaring en daar waar mogelijk kunnen optimaliseren. 

15. Verschillen Nature Healing

Met zowel ademwerk als nature healing producten kan je een andere staat van bewustzijn ervaren.  Elk product heeft zijn eigen werking en kracht. De ervaring verschilt per persoon. Ademwerk geeft je al een ervaring in andere bewustzijnsstaten die je met planten medicijnen ook kan ervaren. Dat gaat helemaal op je eigen adem. Vo yahuasca vliegt zachter en geleidelijker aan dan de moederplant doet. Bij Voy ahuasca is er minder kans op overgeven en diarree komt amper voor itt bij de moederplant.   

Wat zijn wel of geen contra indicaties?

 

Anti-depressiva

Je moet minimaal 2 maanden voor een healingweekend/retraite stoppen en altijd in overleg met je behandelend arts

Hoge bloeddruk/bloeddruk medicatie

Gebruik van bloeddrukmedicatie is pertinent een contra indicatie, deelname niet mogelijk. Je bovendruk mag zowieso niet meer dan 130 zijn, dit geldt ook voor ademwerk. 

Betablockers

Betablockers zijn een contra -indicatie. Deelname niet mogelijk. 

Psychiatrische indicaties:

Psychiatrische indicaties als borderline, schizofrenie, bipolaire stoornis en (aanleg voor) psychoses zijn een contra indicatie. Wie onder behandling (niet op eigen initatief) van een psycholoog of psychiater is, dient eerste met de behandelaar te overleggen en schriftelijk advies te overleggen, mocht men aan een ceremonie deel willen nemen. 

Harddrugs: cocaine, speed, mdma, heroine, ghb, ketamine & cannabis

Minimaal een maand vóór en na na de retraite geen gebruik van deze middelen omdat ze in combinatie met de MAO_remmer gevaar kunnen opleveren.

Iboga

Er moet minimaal 2 maanden zitten tussen je iboga ervaring en de ervaring met Voyahuasca of andere plantmedicijnen. De Gewijde Reis faciliteert geen iboga ceremonies meer.  

Zwangerschap

Als je zwanger bent kan je niet deelnemen aan een weekend of retraite, zowel met ademwerk als plant medicijn niet. Dit om te voorkomen dat je foetus / kindje voortijdig wordt afgedreven door de intense emotionele en fysieke processen die kunnen plaatsvinden.

Borstvoeding

Als je na je zwangerschap borstvoeding geeft dan is dat prima. Je moet dan alleen wel de melk weggooien tijdens het vasten, de retraite en nog minimaal 1 dag na de ceremonie.

PTSS

Alleen individueel reizen of mdma therapiesessie (zie onderzoek): https://merryjane.com/news/mdma-erases-ptsd-symptoms-after-two-guided-sessions-study-finds  

Epilepsie

Contra indicatie.

Nierziekten/aandoeningen

Aandoeningen aan de nieren zijn een contra indicatie. Ook een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren).

Hartziekten, neurologische aandoeningen en maagaandoeningen

Ernstige neurologische aandoeningen,  hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen), gastric bypass of andere maagoperaties zijn een contra indicatie. 

Medicatie

Medicatie moet ALTIJD worden nagevraagd bij arts/apotheker of het samen mag met een MAO-remmer. Bij twijfel of onduidelijkheid over medicatie of het wel of niet mag, kiezen wij voor de veilige weg voor zowel jou als deelnemer als voor ons als organisatie en laten we je niet deelnemen. We gaan er vanuit dat je eerlijk bent over je medicatie in het heden en verleden. Hiervoor vragen we je ook bij invulling van contra indicaties op onze website en op de intakelijst te ondertekenen voor het naar waarheid invullen van deze vragen.

Anti conceptie pil 

Mag je gewoon door blijven slikken, want dit zijn natuurlijke hormonen

Supplementen

Drie dagen voor de retraite mee stoppen

Vaccinatie SA RS/Co rona 

Wij bouwen een veiligheidsmarge in en vragen minimaal 3 weken tussen vaccinatie en de ceremonie aan te houden. Het is namelijk nog onbekend of er effecten, negatieve en/of gevaarlijke gevolgen kunnen ontstaan door het combineren van het vaccin en de mao-remmer.

 

Welke retreats en trainingen faciliteert de Gewijde Reis?

NEDERLAND (voertaal NL of EN)

 • Nature Healing retraites (hele jaar)
 • Magische Kind special (1-2x per jaar)
 • 6 daagse Leef het leven waar je van droomt (zomer)
 • Jaartraining Soul Coach (7 weekenden)
 • Internationale Soul Coach opleiding, module I, II en III en IV
 • Vrouwen retraites Sacred Women (Sacred Lotus, Tanja Faber)
 • Specials zoals Rebirth of the Soul 5 daagse

7 day retreat photo impression 4

PORTUGAL (voertaal Engels) of NEDERLAND

 • 4 daagse retraites met Nature Healing
 • mogelijk in de toekomst ook weer internationale Soul Coach opleiding

Portugal 4 daagse collage

Betaling en annulering

Incl of excl accommodatie

Drenthe locaties hebben een package deal: prijs is inclusief overnachtingen (zelf beddengoed meenemen, dekbedhoes en kussensloop en handdoek of huren) en kan niet zonder geboekt worden. Het is verplicht op de locatie te overnachten ivm je eigen veiligheid en mogelijke na-effecten van Nature Healing. Daarnaast blijf je in de energie van het weekend. Er is voldoende ruimte om privacy op te zoeken. Accommodatiekosten worden afhankelijk van de locatie apart berekend (bijv Babberich). 

Waarom prijsverschil tussen ene en andere 3-daagse?

Door het huren van externe locaties ligt de prijs altijd iets hoger dan bij onze eigen locatie in Zaandam (deze laatste wordt alleen nog voor opleidingen en Ecstatic Dance gebruikt). Kijk goed of de accommodatieprijs is inbegrepen in de totaalprijs of dat deze nog apart moet worden voldaan. 

Annuleringsvoorwaarden en betalingsbeleid (zie ook webshop)

Annulerings- betalingsbeleid:

 • De aanbetaling (€ 50 voor een 2 daags event, € 100-250  voor een langer event) is niet restitueerbaar. Pas na betaling is je plek gereserveerd. De aanbetaling zit in het totale inschrijfbedrag dat je gelijk voldoet bij aanschaf van een product/retraite.  
 • Volledige betaling van inschrijfgeld voor een weekend of retraite moet binnen 4 weken na inschrijving en uiterlijk 4 weken voor aanvang zijn voldaan (of per ommegaande indien de inschrijving 4 weken of eerder voor aanvang van het weekend/retraite plaatsvindt). Als het totale bedrag niet tijdig is betaald, word je reservering geannuleerd. Je aanbetaling zal niet worden terugbetaald. 

Niet restitueerbaar na annuleren:

 • Meer dan 4 weken voor aanvang van weekend of retraite: aanbetaling is niet restitueerbaar: 
 • Tussen 4 weken en start van de retraite: volledige inschrijfgeld is niet restitueerbaar.  
 • Bij annulering kan de deelnemer na afstemming met De Gewijde Reis iemand anders in de plaats laten komen mits die voldoet aan de toelatingseisen voor deelname. In dit geval is alleen de aanbetaling niet restitueerbaar. De nieuwe deelnemer dient per ommegaande de aanbetaling te voldoen. Na ontvangst van de aanbetaling van de nieuwe deelnemer krijgt de deelnemer die geannuleerd heeft zijn restant betaling terug gestort.