Ontmoet onze trainers & begeleiders 


Opgericht in 2005 door Lars en Tanja Faber zijn we inmiddels uitgegroeid tot een grote organisatie met een team van ruim 80 begeleiders en 6 ceremonieleiders. Stuk voor stuk ervaren en prachtige mensen met een warm, open hart en zeer diverse vaardigheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hieronder de profielen van onze ceremonieleiders en een aantal ervaren begeleiders. 

(Scroll naar beneden om meer ceremoneleiders en begeleiders te ontmoeten) 


 

 

 

We werken met een team aan ervaren en toegewijde trainers & begeleiders, die voor een veilige en liefdevolle ondersteuning zorgen tijdens jouw reis.

 

Tanja-Faber

Tanja Faber

trainer - ceremonieleider


Liefdevol, Warm & Toegewijd

Tanja heeft samen met Lars aan de wieg gestaan van het ontwikkelen van De Gewijde Reis setting en is tegenwoordig het boegbeeld van De Gewijde Reis. Een groot deel van de tijd gaat op aan de zorg voor hun twee puber jongens, leiden van (internationale) retraites en de (internationale) Soul Coach trainingen in Nederland en Portugal, Portugal retreats en aansturing van het Gewijde Reis team en organisatie & activiteiten voor en achter de schermen. Haar passie is dansen en dit geeft ze tijdens healingweekenden, (jaar)trainingen en retraites.  Tanja is universitair geschoold en volgt al jarenlang workshops in het veld van persoonlijke ontwikkeling, waaronder: Focusing, Intuïtieve ontwikkeling, Voice Dialogue, EFT, Queenscode, Tantra, dans, Wheel of Consent, Heartconnection, full body dearmouring en breathwork (oa diverse trainingsmodules holotropisch ademwerk gevolgd bij GTT). Tanja wordt door veel Reizigers als zeer liefdevol, zeer ervaren, authentiek, geaard en oprecht betrokken gevoeld en ervaren.

Lars website

Lars Faber

trainer - coach


Ervaren, Sensitief & Wijs

 

Lars is een pionier en grondlegger van de Gewijde Reis. Muzikant en muziekliefhebber in hart en nieren. Zeer ervaren Reiziger in alle mogelijke bewustzijnsstaten en daardoor betrouwbare en ervaren gids in lichte en donkere dimensies. Zowel mentaal als emotioneel zeer scherp en helder invoelend. Opgeleid in Human Resource Management, Brainspotting en Voice Dialogue. Brede persoonlijke ontwikkeling middels talloze trainingen en workshops. Lars is nog als gast trainer bij grote retraites en training Soul Coach verbonden aan De Gewijde Reis. Hij wordt door veel Reizigers ervaren als leraar, gids en rots in de branding, die veel mensen ondersteund heeft en helpt nieuwe paden in hun leven in te slaan. Momenteel is hij bezig met het schrijven en creëren van een nieuw (e)boek, online trainingen en muzikale producties. Vanuit zijn eigen praktijk The Breathwork Coach geeft hij een jaaropleiding tot breathwork coach, The Wounded Healer. In dit interview kun je Lars alvast wat beter leren kennen.

Joannie-van-Rijswijk

Joannie van Rijswijk

 

coach  

 

 

Sensitief & Puur

 

Joannie heeft een unieke gave: ze is hooggevoelig en kan daardoor adequaat intunen op wat er in mensen en dieren leeft. Daarbij mag ze energie doorgeven via haar helende handen, wat veel Reizigers al heeft geholpen om pijnlijke stukken in zichzelf te helen. Joannie geeft via haar handen ook Deeksha door, energie van hoge frequentie, wat deelnemers ervaren als vrede, harmonie en liefde. Ze werkt daarnaast met paarden en is opgeleid in systemisch werk (familie opstellingen). Ze werkt als coach en trainster in het bedrijfsleven. Haar werk is gericht op het vergroten van de individuele bewustwording binnen alle lagen van de organisatie. Reizigers ervaren haar als warm, liefdevol en oprecht betrokken.

Rob-Hulscher

Rob Hulscher

 

 ceremonieleider

 

 

Rust & Humor

 

Vanaf het moment dat deze prachtige man voet zette op ons terein waren wij verknocht aan deze grote man met een klein hartje. Rob heeft allerlei meditatie- en healingcursussen gedaan maar dat is niet wat hem tot een geweldige begeleider maakt. Hij straalt een diepe rust en liefde uit, die iedere kwetsbare Reiziger gelijk veiligheid biedt. Ooit had hij een hartafwijking, die geheeld is en plaats heeft gemaakt voor een leven vanuit zijn hart.

Judith-van-den-HeuvelJudith van den Heuvel

ceremonieleider

 

Sensitief & Sterk

 

Diep dankbaar voor wat de medicijnplanten Ayahuasca en Iboga haar hebben geschonken begeleidt ze met hart en ziel andere mensen in het ontwakingsproces naar hun ware essentie. In haar jeugd heeft ze zich heel onveilig en niet welkom gevoeld mede door seksueel misbruik en emotionele verwaarlozing. Door de intense zoektocht naar zichzelf en de waarheid, alles aan te gaan en onder ogen te komen is ze in staat om mensen te begeleiden en te ondersteunen in hun meest diepe processen. Haar ervaring is dat als alles er mag ZIJN zowel het donker als het licht, dat er in de kern van alles juist ook heel veel lichtheid en humor zit. Haar speelse energie draagt hier graag aan bij. Door haar fijngevoeligheid, liefdevolle hart en helende handen kan ze goed intuïtief invoelen waar iemand zit en wat iemand nodig heeft. Reizigers geven terug dat ze zich heel erg gezien en gehoord voelen en dat ze een rots in de branding in hun reis is. Haar liefde voor dans, zingen, klank, rituelen, natuur, kinderen en dieren geven haar veel inspiratie en levenskracht.

Nely website   

Nely van der Stelt

 

ceremonieleider

 


Oermoeder, Zacht & Krachtig

 

Nely brengt 60 jaar levenservaring in, met een diversiteit aan opleidingen en cursussen, gericht op de ontwikkeling van de innerlijke mens. Zij is zeer bewogen om haar medemens op het levenspad te ondersteunen. In de medicijnplant eert zij een onovertroffen heilige leermeester, die inzicht en heling biedt op holistisch niveau. Door de zoektocht naar haar eigen diepste wezen komt er steeds meer ruimte voor innerlijke wijsheid en een stille kracht. Er is een sterk weten. Ze kan vaak achter de gesproken woorden horen en zo de ziel van de ander verstaan. Voor de meeste reizigers is het ervaren van vertrouwen en veiligheid vanzelfsprekend bij deze oermoeder. Die met helende, zachte, liefdevolle ondersteuning vaak de gevoelige snaar weet te raken. Nely is naast ceremonieleider ook individueel begeleider. 

Sijtje website 

Sijtje Jansen

 

ceremonieleider

 

 

Sensitief & Blijhartig

 

Sijtje heeft sinds haar eerste ervaring met Ayahuasca 5 jaar geleden een reis afgelegd naar trouw zijn aan zichzelf en genieten van het leven. Dankaar neemt zij alle verworven vrijheden mee in haar werk en in de ceremonies. Dit zie je terug in haar warme en zorgvuldige begeleiding, verrijkt met sensitiviteit en speelsheid. 

Zij heeft een achtergrond in creatieve therapie en coaching met paarden en geeft hierin ook persoonlijke begeleiding. Haar passies zijn dansen, theater maken en alles wat met dier en natuur te maken heeft. Het werken met Ayahuasca versterkt voor Sijtje de verbinding tussen mens, dier en natuur en leert haar om vredig in het leven te staan met zichzelf en de wereld om haar heen. Ze woont op een prachtige stille plek aan de Bussumerheide. 

 

 

Gerard website  

Gerard Grimbergen

 

financiële administratie

& begeleider

 

Vrolijk, Warm & Rustig

 

Gerard kwam in 2017 bij De Gewijde Reis binnen als deelnemer aan een Ayahuasca ceremonie en wist onmiddellijk dat hij dit begeleidingswerk ook zelf wilde doen. Sinds 2018 is hij begeleider bij ons. 
Gerard wordt door deelnemers gewaardeerd om zijn fijne en rustige energie en om zijn vriendelijke lach. Hij is een vrolijk mens en treedt anderen tegemoet met een onvoorwaardelijke acceptatie. Daardoor wordt zijn aanwezigheid ervaren als liefdevol en ondersteunend. Je kunt bij hem altijd terecht voor een moment van vertraging en contemplatie. 
Gerard werkt als coach, trainer en hypnotherapeut voor bedrijven en particulieren. Zijn focus in dat werk ligt op vertragen en ontspannen.
De ontwikkelingen in zijn werk en op zijn spirituele pad hebben door zijn ervaringen bij De Gewijde Reis een enorme versnelling doorgemaakt. Vraag hem daar maar eens naar, hij vertelt er graag over.

Renee S website  

 

Renée Speijken

 

ceremonieleider

 

Liefdevol, authentiek & intuïtief

 

Renée begeleidt en leidt ceremonies vanuit haar hart, ziel én lijf. Vanuit een diepe verbinding met zichzelf, faciliteert en inspireert Renée deelnemers in ‘t herontdekken en uitdrukken van hun eigenheid en zielenwijsheid.  Dat was en is ook haar eigen ‘gewijde’ reis waarin de schoonheid, magie en ondersteunende kracht van plantmedicijnen een belangrijke rol speelt. Door haar liefdevolle aandacht, onvoorwaardelijke verbinding met iedere deelnemer, maar ook met speelsheid en spontaniteit, creëert Renée, samen met het team, een veilige, liefdevolle bedding waarin iedereen helemaal zichzelf mag zijn. Renée ’s hart opent in verbinding met de natuur, met mensen en dieren, in het ontdekken van nieuwe werelden van binnen en van buiten, in de overgave aan bewuste beweging/dans én muziek! Reizigers voelen zich gezien en gehoord door haar. Als lichaamsgericht coach, energetisch therapeut en trainer heeft ze veel ervaring met individuen en groepen in holistische bewustwordings- en veranderprocessen.

 

 

 

 Mona website 

 

Mona van Gemert

(individuele) begeleider

 

Intuïtief, puur en open

 

 Met een open mind en open hart op zoek naar de waarheid, zou zou je Mona kunnen omschrijven. Ze combineert zachtheid met kracht, helderheid met warme betrokkenheid en sensitiviteit met doortastendheid. Mona is lang op zoek geweest naar wie ze is en heeft in die zoektocht veel overlevingsstrategieën doorzien en losgelaten. Door deze levenservaring is ze in staat veel mensen met soortgelijke thematieken te begrijpen en te helpen hun angsten in de ogen te kijken. Haar aanmoediging en spiegeling helpt veel reizigers om een stapje dieper te komen. 

Ze is opgeleid tot mindfulnesstrainer en (adem)coach en heeft jarenlange ervaring met bewustzijnstrainingen Zijnsoriëntatie en tantra. Haar hart ligt bij het begeleiden van mensen die spiritueel willen groeien en zichzelf ten diepste willen leren kennen. Je zou haar een spiritueel levenscoach kunnen noemen. Reizigers voelen zich door haar echt gezien en ervaren haar als een stralende wijze engel. Ze voelt zich geboren om dit vervullende en dankbaar stemmende werk te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tjeerd van Bekkum

 

 

 

  Positief, speels en open

 

 Een paar jaar geleden bij 6e daagse als deelnemer was al snel duidelijk dat Tjeerd zijn hart ligt bij onze organisatie, het ondersteunen en begeleiden. Tjeerd is tevens een van onze brouwers. Een van zijn krachten is zijn energie om de faciliteren en organiseren waarmee retraites op een veilige, integere en juiste wijze kunnen plaatsvinden. Als mens heeft hij een sterk positief en speels karakter. Hij brengt de rust waar nodig en geeft daarnaast de luchtigheid en licht. Tjeerd is een stabiele rots in het team die er altijd is voor de ander. Hij leeft vanuit zijn hart en houdt van mensen. Het begeleiden doet hij met liefde en een open hart.

Tjeerd heeft samen met zijn levenspartner Petra een eigen bedrijf waarmee zij mensen/ stellen begeleiden in hun relatie.

Petra

 

Petra van Bekkum

 

Groot hart & Betrokken

 

Petra heeft haar eerste Ayahuascareizen gemaakt tijdens de zomer van 2017. Sindsdien is de innerlijke reis in een stroomversnelling gekomen. Al 20 jaar is ze op onderzoek naar haar pad in het leven en startte met een opleiding in natuurlijke voeding als kok en therapeut. Het fysieke was eerst aan de beurt om te helen na een fikse burn out. Daarna groeide het verlangen om op spiritueel gebied zichzelf verder te ontwikkelen. De Jaartraining bij de Gewijde Reis was oprecht een 'wedergeboorte van haar ziel' en ze geniet van het spelen in het leven, fouten mogen maken en met zachtheid kijken naar zichzelf en de medemens. Bij de Gewijde Reis verzorgt Petra samen met het 'mail team' de internationale communicatie. Bovendien geniet ze intens van het begeleiden bij de retraites. De creatie van het veilige en liefdevolle veld tijdens de retraites herinnert haar aan de waarde van groots leven. 

Bas-Janssen

 

Bas Janssen

 

Energiek & Easy going

 

Bas doet geen vlieg kwaad, maar legt je desgewenst zó neer door zijn decennialange ervaring met de oosterse krijgskunst. Reizigers genieten van zijn rustige liefdevolle uitstraling. Hij geeft gerust spontaan een uurtje Chi Kung voorafgaand aan een Ayahuasca ceremonie, om Reizigers diepe rust te laten ervaren en ze bewust te maken hoe en waar energie stroomt of stagneert. Zijn kennis en kunde neemt hij mee in het begeleiden van persoonlijke processen. Bas houdt van de diepgang van Vipassana, Taoïsme en sjamanisme en is gek op goeie feestjes. Vanuit zijn avonturiersdrang bezoekt hij graag de uithoeken van zijn geest.

Jenneke website  

 Jenneke van Genechten

Speels, liefdevol, krachtig

 
Jenneke houdt van dansen, muziek, lachen, gek doen en verbinden. Ze wordt door bedrijven ingehuurd als tekstschrijver en vlogger, maar vlogt ook over medicijnplanten, therapievormen en andere zaken die met healing te maken hebben vanuit een nuchtere point-of-view. In 2015 maakte ze haar eerste ayahuascareis als laatste hoop na een jarenlange worsteling met een eetstoornis. Tegenwoordig ligt die worsteling in een ver verleden en kan ze weer genieten van eten en haar eigen lichaam. "Door de medicijnplanten werd ik een ander, zachter mens. Niet alleen voor mezelf werd ik liefdevoller, ook voor mijn omgeving, dieren en de natuur." In haar eerste reis zag ze al dat ze begeleider en later ook ceremonieleider zou worden, maar dat was op dat moment nog iets dat nergens op sloeg. Zij? Een healer? Ha! Inmiddels begeleidt ze al bij De Gewijde Reis sinds halverwege haar jaartraining in 2017 en geeft ze haar eigen truffelceremonies in het zuiden des lands. Voyahuasca past haar dan ook als een glazen muiltje. Het was niet zozeer haar leven dat veranderde, maar vooral haar kijk erop. "Ik zie de magie weer. En ik heb vertrouwen, iets dat ik voor lange tijd kwijt was."

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim Kellerman 

Stille kracht & Indiaan 

Ayahuasca heeft Jim zijn leven veranderd, op zijn pad gezet en meer bewustzijn gegeven. Begin 2019 is hij samen met zijn vriendin en dieren verhuisd naar Portugal waar hij omringt is door de natuur. Hierdoor is het makkelijk zichzelf in het Nu te begeven. Niets is toeval en alles is niet voor niets. 20 jaar heeft hij gewerkt in de zorg, als ambulant begeleider en op een observatiegroep voor moeilijk behandelbare kinderen. Minstens net zo lang houd hij zich bezig met sjamanisme, healing, voicedialoque, NLP en nu ook met plantmedicijnen waaronder Ayahuasca. Hij begeleidt op de retreats in Portugal en brouwt tevens het plantmedicijn hiervoor. Dankbaar en bijzonder dit te mogen doen en te ervaren. Momenteel is hij bezig in samenwerking met anderen om een retreat center op te zetten in Portugal, waar zij zelf en anderen gebruik van kunnen maken.

Frans-Boelen 

Frans Boelen

Gegrond & aanwezig

 

Frans is iemand die je met zijn kalmte en humor snel op je gemak laat voelen. Ondanks dat hij een geboren Amsterdammer is heeft hij zijn woonplaats in 2012 verruild met de natuur van de Veluwe.

 Frans wordt door reizigers ervaren als een vaderfiguur, sterke boom en rots in de branding. Is vaak zonder veel woorden te gebruiken warm en aanwezig met een groot hart. Na het zelf jarenlang ervaren van emotioneel lichaamswerk, ademwerk (o.a. in Poona en Venwoude) en diverse ayahuasca reizen werd het voor hem tijd om anderen hiermee te mogen begeleiden. Hij heeft in 2015 de opleiding tot ademcoach gevolgd en is sinds 2014 met veel plezier en passie begeleider bij Nederlandse en internationale ayahuasca retreats.. Vanaf 2019 is hij ook ceremonieleider.  

 

Renee-GrootersReneé Grooters
Vreugdevol & Lief

Renée is een veelzijdig ondernemende vrouw met een groot hart voor alles dat leeft. Zij heeft veel over de wereld gereisd, veel levenservaring opgedaan in een turbulent leven en ontdekt dat je voor innerlijke ruimte niet over de grenzen hoeft. Toch pakt zij in 2013 haar rugzak om een paar maanden bij de Shipibo-indianen te gaan wonen en werken. Hieruit is voortgekomen dat ze sindsdien 2x per jaar Ayahuascareizen organiseert naar Peru bij de Shipibo Indianen. In NL zet Renée zich in voor de kinderen, door bewustwording in het onderwijs te brengen. Renée verdiept zich al ruim 25 jaar in de psychologische en klassieke astrologie. Als begeleidster wordt ze als een stille, liefdevolle kracht ervaren. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, waar ze uren met haar hond te vinden is.

 

 

Website Tanja K

Tanja Koch

Aanwezig & Gegrond

 

 

 Tanja is altijd op zoek geweest, niet wetend waar ze naar op zoek was. Ze weet hoe emotioneel het leven kan zijn. Ze voelde zich altijd anders en ze is geen onbekende in gevoelens van eenzaamheid en niet thuis zijn in deze wereld.
 Na haar studie en 15 jaar in het bedrijfsleven realiseerde ze zich dat deze manier van leven haar niet vervult. Ze stopte met haar baan en ging op zoek naar haar waarheid en zichzelf, met als doel haar hart te volgen, niet wetend waar het haar naartoe zou leiden. Talloze trainingen over persoonlijke en spirituele groei volgden en haar zoektocht naar haar levensdoel bracht haar er zelfs toe naar India te reizen om antwoorden te vinden in de palmbladbibliotheken.
 Nadat ze in contact kwam met Ayahuasca, versnelde haar persoonlijke en spirituele groei. Ze verliet Duitsland en voelde zich geroepen naar Nederland en De Gewijde Reis. Hier ervaart ze om deel uit te maken van iets groters dan zijzelf. Door het verschil te kunnen maken en het leven van anderen te raken, vindt ze een gevoel van doelgerichtheid.
 Anderen ervaren Tanja als een zeer empathische, zorgzame, gevoelige, humoristische en relaxte persoon, zacht en krachtig. Met haar duidelijke intuïtie heeft ze vaak geen woorden nodig. Ze houdt ruimte vast zonder in te grijpen en het is gemakkelijk om je comfortabel en veilig te voelen bij haar.

Website Sofie

Sofie Possemiers
Gegrond & Stille Kracht

 

 

Al op jonge leeftijd was Sofie avontuurlijk aangelegd en wou ze de wereld verkennen, ze maakte veel reizen waar ze verschillende culturen leerde kennen. Sinds enkele jaren is deze zoektocht meer naar binnen gericht en reist ze met de hulp van medicijnplanten en lichaamswerk. Ayahuasca hielp haar stapje voor stapje meer te openen. Sinds haar reis naar Peru naar de oorsprong van dit bijzondere plantmedicijn maakte ze een ware transformatie en gaf haar meer vertrouwen in haar pad.
Ze volgt allerlei workshops, is ademcoach, en combineert shiatsu, craniosacraal en ademwerk in haar eigen praktijk. In haar vrije tijd is ze graag creatief bezig met klei, hout en andere natuurlijke materialen.
Sofie is een krachtige firekeeper, ze combineert haar passie voor het vuur met haar creativiteit. Ze bouwt zowel een ritueel heilig vuur als een krachtig transformerend vuur voor de zweethut.
Mensen ervaren haar als geaard, aanwezig, een stille kracht.

Eunice nieuw web

Eunice Koppers

 

 

Betrokken en warm

 

Eunice is opgegroeid in een streng religieuze omgeving met een sektarische inslag waar ze op haar 28e de moed had mee te breken, ook met familie en vrienden. Al het vertrouwde viel hiermee weg. Vandaar ging ze opnieuw ontdekken, zonder dogma's. Ze dook in het leven met alle verboden vruchten om zich te laven aan en los te wrikken van de ingehamerde oordelen, concepten en beeldvorming. Eunice verslond vele boeken, volge (lichaams- en bewustwordings) workshops, lezingen, trainingen en opleidingen.

Deze kennis hervormde haar geest en bevrijdde haar van opgelegde geloofsinprentingen. Momenteel volgt ze een ademcoach opleiding. Haar vele wereldreizen en ervaringen hebben haar verrijkt waaronder de ayahuasca reis in Peru. Ze houdt van de natuur, muziek en dans. Ze is o.a. werkzaam geweest in de GGZ.

 

Stefan-van-Rooij

Stefan van Rooij

 

 

Warme aanwezigheid

 

Zijn eerste reis in 2011 met ayahuasca was zo’n waardevolle ervaring waarna hij heel sterk voelde; aan dit helend werk wil ik bijdragen. Voor hem was de veilige setting die hij tijdens die reis ervoer van doorslaggevende betekenis en daar draagt hij nu met Liefde en plezier zelf aan bij! Van jongs af aan is Stefan al geboeid door spiritualiteit en hij heeft een sterke verbinding met de natuur. Verder heeft hij een grote passie voor muziek en soms speelt hij gitaar tijdens een ceremonie. Hij wordt ervaren als een “stille” dragende kracht. Zachtheid, humoristisch, invoelend, ondersteunend en liefdevol is zoals mensen hem veelal ervaren tijdens hun ceremonie.Verder is hij werkzaam als freelancekok onder de naam Inspiratiekoker, thuis in de vegetarische keuken, kokend voor onder andere “groei” groepen alsook voor catering. Hij woont samen met Rianne op een prachtige stille plek midden in de Wieden (Kop van Overijssel). 

 Saskia E website 

Saskia van Emmerick

Warm & Toegewijd

 

Saskia is in 2017 bij de Gewijde Reis gekomen als deelneemster aan een Ayahuasca ceremonie en dat voelde voor haar als thuiskomen. Ze besloot om deel te nemen aan de jaartraining en is inmiddels begeleidster van ceremonies en eerste aanspreekpunt voor klanten die contact zoeken met de Gewijde Reis. Saskia is moeder van 2 prachtige kinderen en werkt als coach en trainer. Ze heeft haar eigen praktijk voor coaching, lichaamswerk en massage. Saskia is toegewijd aan haar eigen pad van groei en ontwikkeling dat in een stroomversnelling is geraakt door haar kennismaking met het plantmedicijn Ayahuasca. Deze toewijding en ervaring, samen met haar groot invoelend vermogen, maken haar tot een hele fijne begeleidster bij de processen van anderen.Daarin is ze zacht, liefdevol en tegelijk ook heel helder en heeft ze een voorkeur voor eenvoud. Saskia gelooft in de kracht van ‘simpelweg’ Zijn.