Nieuwe opleiding oktober 2024


Heartdancing® opleiding 

Dank je wel voor jouw interesse in de Heartdancing® opleiding.
Heartdancing® is een geregistreerde merknaam in de Benelux sinds december 2022. 

Reserveer jouw plek

 

Over de Heartdancing® opleiding:

 • Voor wie?
 • Basis opleiding Heartdancing®
 • Data Heartdancing® opleiding
 • Verdiepings- en specialisatie trainingen
 • Opleidingsprogramma
 • Meer informatie, zoals algemene kennis en ervaring, inhoud, leercontract ed. 
 • Overzicht Heartdancing® facilitators 

Het eerste jaar bestaat uit vijf opleidingsweekenden waarin je de basis leert van Heartdancing®. Je ervaart en leert als facilitator in spe én je kan deelnemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Na en in dit basisjaar is het mogelijk om verdiepingsdagen en weekenden te volgen waarin je specials leert.

Ik ga je voorzien van kennis, ervaring, begeleiding, oefening, methodiek en handouts. Na deze basis opleiding (1e jaar) kan je al basis workshops Heartdancing geven vanuit je eigen praktijk/organisatie onder je eigen naam. Wil je geregistreerd Heartdancing® facilitator worden dan dien je het volledige basisjaar afgerond te hebben, minimaal 3 supervisies te hebben gehad en een examen te hebben gedaan. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze Heartdancing® opleiding is voor iedereen die graag danst, meer wil weten over de achtergrond en/of (t.z.t.) Heartdancing workshops wil gaan geven aan anderen. De basis die je hier leert kan je als onderdeel in retraites en workshops gebruiken om een veilige setting te creëren waarin mensen kunnen openen en verbinden met elkaar.  

Je krijgt daarbij muzieklijsten en handouts ter beschikking voor eigen gebruik. 

 

Basis Opleiding Heartdancing®: volgen als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing® facilitator

Je kunt zoals gezegd de opleiding op twee manieren volgen. als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing® facilitator.  Facilitator kan je worden als je het basis jaar volledig hebt doorlopen (je mag 1 dag van de 10 missen), minimaal 3 supervisies hebt gehad (met minimaal 8 dansen in totaal), je de basis voldoende beheerst en het examen met goed gevolg hebt afgelegd. 
Daarnaast kan je verdiepingsdagen met verschillende thema's volgen voor uitbreiding van je tools en dansen. Deze vallen niet onder de basisopleiding, maar kunnen als aanvulling dienen of gewoon los worden gevolgd. 

 

Data Heartdancing® opleiding 2024-2025 (basis)

19-20 oktober 2024 Introductie en basis 
23-24 november 2024 Vitaliteit & Creatie
4-5 januari 2025 Afstemming, Consent & Aanraking
1-2 februari 2025!! (let op, datum vervroegd) Sensualiteit & Sexualiteit
8-9 maart 2025 Verbinding en integratie
21 maart 2025, 28 maart Examens Heartdancing®

Supervisie dagen zijn verplicht als je examen wilt doen: 13 december 2024, 24 januari 2025, 21 februari 2025.  Noteer deze dus!

Prijs basis opleiding Heartdancing® als deelnemer: € 995
Prijs basis opleiding Heartdancing® om erkend facilitator te worden: € 1.395 (incl supervisiedagen en examen).
De opleiding gaat plaatsvinden in onze nieuwe locatie in Oegstgeest (7 minuten met OV of fiets vanaf station Leiden en dicht bij de snelweg (3 min).

Reserveer hier je plek.

 

Het opleidingsprogramma (basis jaar) 

Weekend 1:

Introductie, de basis 

In dit eerste weekend leer je de basis van Heartdancing. Waarom gebruiken we Heartdancing, wat wil je ermee bereiken, wanneer gebruik je het? En hoe ziet een basis workshop eruit? Je leert hoe je Heartdancing kan gebruiken als start van een retraite in persoonlijke ontwikkeling. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching. 

Weekend 2:

Vitaliteit & Creatie 

In dit weekend gaan we ontdekken in het gebied van je vitaliteit. Levenslust, vreugde, levenskracht, gezond zijn. Hoe is dat bij jou? Hierin is de balans tussen actief zijn en rust van belang. Hoe zorg je voor je behoeften? Hoe vitaal ben je? En vanuit die levenskracht ontstaat creatie. Iets maken, iets nieuws, spontaan zijn en jezelf uiten. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing, teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 3:

Afstemming, Consent & Aanraking 

Het derde weekend richten we onze aandacht op een zeer belangrijk onderdeel in Heartdancing: afstemming en aanraking. Consent is een belangrijk onderdeel in de dans. Voordat je consent kan bereike,n heb je in jezelf te voelen en ervaren wat jouw behoefte is. Om van daaruit uit te reiken naar de ander en alleen in afstemming de verbinding te maken. Je grenzen kunnen aangeven. Onze adem is daarbij een belangrijke graadmeter. Aan onze adem kunnen we zien in welke staat ons lichaam is. We gaan ervaren in behoeften aangeven, grenzen bewaken en ruimte geven aan ons borst- en buikgebied. 

Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 4:

Sensualiteit & Sexualiteit 

Je krijgt in dit weekend de basis mee van verbinden met je eigen vuur, zachtheid en sensualiteit. We dansen de polen van man en vrouw.

Een weekend waarin je toegang krijgt tot plezier, genieten en het ontdekken van je verlangens. Genieten in jezelf en van dagelijkse dingen. Ontdekken, zoals dat bij ons als mensen al begint zodra we geboren worden. Een wereld vol mogelijkheden die we met kinderlijke onschuld en in veiligheid gaan verkennen.  
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 5:

Verbinding en integratie 

In dit weekend gaan we verbinden vanuit affectie. Vanuit liefdevol en puur contact, in zachtheid en tederheid. Elkaar ontmoeten in de dans, geven en ontvangen.

We leren integreren in de dans en dat wat er ervaren wordt mee te nemen in je dagelijkse leven. Dit weekend leer je ook hoe je Heartdancing als integratie kan gebruiken in retraites voor persoonlijke ontwikkeling. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Examen

Na het 5e weekend kan je examen doen na positief advies van de opleider en als je minimaal 9 van de 10 dagen opleiding hebt gevolgd (5 blokken van twee dagen). Ook dien je mee te hebben gedaan aan de supervisie workshops (minimaal 8 dansen en 2 supervisie avonden). Voor het examen maak je een Heartdancing® workshop met medestudenten en faciliteert deze samen met je medestudenten voor een groep genodigden en je medestudenten. Als je slaagt, ontvang je je certificaat Heartdancing® facilitator. 

Algemene kennis en ervaring die je in het basis jaar op gaat doen:

 • Basis indeling Heartdancing workshops (verschillende fases)
 • Specifieke onderwerpen zoals creativiteit, vitaliteit, sensualiteit en afstemming/consent
 • Sharing
 • Muziek en opbouw basis 
 • Beroepshouding 
 • Intervisiebijeenkomsten
 • Supervisie workshops
 • Examen (optioneel)

Algemene inhoud, kennis en ervaring die je in de verdiepingsdagen op gaat doen:

 • Verdieping muziek, opbouw en keuze (je krijgt afspeellijsten ter beschikking)
 • Specialisatie oefeningen 

Opbouw van de weekenden

Praktisch

 • De opleiding vindt plaats in onze nieuwe Sacred Temple in Oegstgeest (Endegeesterstraatweg 5). Een ruime en gezellige locatie met terras aan de bosrand, balkon aan de voorzijde en met een uitstekende geluidsinstallatie en meer dan genoeg privacy en ruimte om je tussendoor terug te trekken. Wandeling in het bos of ontspannen op het grasveld. 
 • De opleidingsdagen in het eerste jaar zijn afwisselend op donderdag/vrijdag of op zaterdag/zondag (zie data). 
  We beginnen elke eerste dag om 10:30 uur en eindigen rond 17:00/17.30 uur, tenzij er in de avond supervise workshops zijn. 
 • De tweede dag start altijd om 10:30 uur en duurt tot 17:00 uur. 
  Ieder neemt zijn eigen lunch mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.
 • De specialisatiedagen of weekenden vind je in de agenda. 
 • Starttijden 10.00 uur en einde rond 17:00. 
 • Ieder blok in het eerste jaar zijn er Heartdancing® workshops, sharing en theoretische uitleg. Ieder blok heeft een speciaal thema (zie programma).
 • Tijdens de verdiepingsdagen zijn er twee Heartdancing workshops en een sharing/deelronde. 

Opleidingskosten

 • De vergoeding voor de basis opleiding Heartdancing (eerste jaar) inclusief materiaal (excl overnachting) is € 995 (5 blokken) wil je examen en supervisies doen dan betaal je €1.395. 
 • Na ontvangst van de aanbetaling van € 250 is jouw plaats verzekerd.
 • Het restant dient uiterlijk 1 maand voor aanvang van de opleiding volledig betaald te zijn.  
 • Kosten van de specialisatiedagen zijn € 125 per trainingsdag. 

Supervisies basis opleidingsjaar & Examen tot Heartdancing® facilitator (optioneel)

Tijdens het basis jaar geef je tijdens de opleiding Heartdancing® workshops onder supervisie.  Alvorens dus zelf als  Heartdancing® facilitator te mogen werken, dien je minimaal 8 dansen onder supervisie te hebben gegeven verdeeld over 3 workshops. Tijdens deze supervisies geef je een les of onderdelen van een Heartdancing® workshop aan de opleidingsgroep, soms met externen (avond of dagworkshops).

Facilitator kan je worden als je het basis jaar volledig hebt doorlopen (je mag 1 dag van de 10 missen), minimaal 3 supervisies hebt gehad (met minimaal 8 dansen in totaal), 2 superdagen of avonden los van de opleiding hebt gevolgd, je de basis voldoende beheerst en het examen met goed gevolg hebt afgelegd. 

Er zal getoetst worden op de volgende onderdelen (tijdens opleiding & Examen):

 • Beroepshouding & presentatie
 • Uitleg van achtergrond en doel Heartdancing
 • Toepassing van de in de opleiding geleerde kennis
 • Tijdsbewaking en muziek keuze
 • Begeleiden van emotionele processen (indien aan de orde)
 • Bedienen van de  geluidsinstallatie en muziek
 • Introductie en afronding van de Heartdancing® workshop

In geval van onvoldoende kwalificatie als beoordeeld door de hoofdtrainer, is er gelegenheid om op een later te bepalen tijdstip opnieuw je supervisies en/of examen te doen. 

 

Aanmeldprocedure

Er is veel belangstelling voor deze Heartdancing opleiding, en een beperkt aantal plaatsen. Reserveer daarom tijdig jouw plek via deze knop:

Als je eerst nog vragen hebt die je graag beantwoord ziet, kun je die stellen via info@soulcoachinstitute.com. Als we er per mail niet uitkomen kunnen we eventueel een belafspraak maken (max. 15 minuten).

Onder voorbehoud

Alle informatie is onder voorbehoud en onderhevig aan eventuele wijzigingen.

Klachtenprocedure

Als je niet tevreden bent over onze dienstverlening of een klacht hebt dan zullen we er alles aan doen om zo snel mogelijk in gesprek te gaan en te kijken hoe we samen de klacht kunnen oplossen. Hier vind je de klachtenprocedure:

Wat kun je doen? 

 • In geval van een klacht kun je een email sturen naar info@soulcoachinstitute.com of een brief naar Kinetics Communicatie, Mezenlaan 14, 2566 ZG in Den Haag.
 • Zodra we je klacht hebben ontvangen krijg je binnen een week een reactie. We streven ernaar dat de klacht binnen 4 weken is opgelost. Mocht er meer tijd nodig zijn dan krijg je daarvan bericht. Je klacht wordt ten alle tijden vertrouwelijk behandeld.
 • Als je het niet eens bent met onze beslissing dan kun je dat schriftelijk laten weten. Je bezwaar zal dan door mediator mevrouw mr. M.C. van der Giessen (MfN, Mediators Federatie Nederland) worden beoordeeld. Deze zal binnen 6 weken reageren en de uitspraak zal bindend zijn voor alle partijen. Zie: https://www.maatmediation.nl 
 • Alle klachten die bij ons binnenkomen zullen worden geregistreerd en gedurende twee jaar worden bewaard.

Leercontract jaartraining Heartdancing

Lees voordat je besluit om deel te nemen eerst het leercontract. Bij inschrijving en aankoop in de webshop geef je aan dat je akkoord gaat met het leercontract (aanvinken akkoord met leercontract). 

Download het leercontract:

leercontract_heartdancing__opleiding_20242025_.pdf

Geregistreerd kort beroepsonderwijs

Onze organisatie, De Gewijde Reis/ Kinetics Communicatie,  is sinds mei 2020 geregistreerd als kort beroepsonderwijs bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). We zijn ingeschreven in het register Instellingen. Hier staan de onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Dit houdt in dat we al onze opleidingen, trainingen en coaching BTW- vrij mogen aanbieden. 

Aspirant facilitator 

Als aspirant facilitator volg je het basis jaar en je kan ervoor kiezen om ook specialisatie trainingen te volgen, waarin je verdieping in thema's en dansen krijgt zoals Innerlijk Kind, Tribebuilding en Bekrachtiging van je diepste zijn.  

Er is geen vooropleiding vereist, maar een MBO denk- en werkniveau is wenselijk.  Om deel te nemen aan deze opleiding is enige ervaring met bewustwording, dansen/bewegen en contactoefeningen gewenst. Dat kan zijn ervaring in o.a. Heartdancing, 5 ritmes, open floor dance, tantric dance en in afstemming verbinding maken met anderen (bijv wheel of consent, tantra, ademcirkels, mannen/vrouwencirkels). Bezig zijn met bewustwording, verbinden met je eigen lichaam en persoonlijke ontwikkelingsprocessen is een pre. 
Twijfel je hierover neem dan contact met mij op. Belangrijkste is je intentie om jezelf te gaan ontmoeten op allerlei lagen via de dans. 

Nadat je de basis opleiding (1 jaar) volledig hebt afgerond kan je - indien je voldaan hebt aan de supervisies en de basis voldoende beheerst - onder de naam Heartdancing® workshops geven. Je bent dan een van de Heartdancing® facilitators en je wordt lid van de Heartdancing® community. Je wordt vermeldt op De Gewijde Reis website als Heartdancing® facilitator.

Er is geen financiële verplichting als je Heartdancing® facilitator bent, je geeft er alleen mee aan dat je opgeleid bent en de integriteit en afstemming hanteert die wij hoog in het vaandel hebben. 

Voor ons is het belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de groep en mogen zijn met alles wat zich aandient. 

Heartdancing® opleiding volgen: benodigde tijd

 • De Heartdancing basis opleiding kent 5 blokken van twee dagen gedurende een jaar (78 uur), inclusief handouts, uitleg en methodieken.
 • In dit basisjaar faciliteer je onder supervisie tijdens de opleiding en de workshop avonden in de opleidingsweekenden ((minimaal 3x; 9 uur).
 • Ook vinden er in het eerste jaar intervisiebijeenkomsten plaats (8 uur).
 • Na dit basis jaar Heartdancing kan je opleidingsdagen volgen, waarin specialisaties van thema's en dansen plaatsvinden.
 • Omgerekend per week is studiebelasting in de basisopleiding ongeveer 3 uur per week.

Reserveer hier je plek

Wat verwacht ik van je? 

Ik begeleid en train mensen die net als ik de passie voelen om anderen te ondersteunen op hun pad naar heelwording en bewustwording. Mensen die bewust zijn of willen worden van hun lichaam, bereid zijn te leren en groeien. 
Mensen die uitdragen wat ze zeggen en dat echt leven. Authentiek zijn, open minded en eerlijk. Naar zichzelf en anderen. Het verlangen hebben om steeds weer te groeien en iedere keer weer een stukje meer van zichzelf willen ontdekken. In de dans en alle andere vormen waar ik training en coaching in geef. Waar het om gaat is dat je je bezieling voelt of dat je die gaat ontdekken.  Dat je wilt leren met hart en ziel, wilt ervaren en gedreven bent om dit te kunnen uitdragen met passie en authenticiteit. Dat je je eigen processen aan durft te gaan, feedback kan ontvangen en dat je oprecht geïnteresseerd bent in en afgestemd kan zijn op anderen.

Voordat je zelfstandig Heartdancing/dansworkshops gaat geven, raad ik je aan om eerst zelf voldoende te hebben gedanst (in de dansvormen zoals hierboven genoemd bijv). Allemaal dansvormen waarin je jezelf ontmoet en je lichaam leert kennen en volgen, met en zonder danspartner. Bewust wordt van je angsten, je weerstand, potentieel en je patronen in wel of niet contact kunnen maken met anderen. Pas na een tijd van bewustwording, zelf dansen en ervaren, kan je echt overbrengen aan anderen zonder een 'kunstje' op te voeren. Authentiek lesgeven is wat ik je bij wil brengen.  En daarnaast krijg je alle ruimte om je eigen unieke mens-zijn in te brengen in het lesgeven. 

 

Over de trainer:

Tanja Faber-Baetsen

Zo’n 18 jaar geleden begon voor mij het pad van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en bewustzijnsverruiming. Door de diverse burn outs die ik had gehad, voelde ik “dit kan niet meer door gaan zo. Hier word ik ziek van. Ik heb te gaan leren luisteren naar wat mij voedt en waar ik blij van word. En alle dingen die niet meer kloppen langzaam los te gaan laten.” Een pad dat niet over rozen liep. Want wat is het nu dat mij voedt, blij maakt en vervult? Wat heb ik te doen in dit leven? Wat is mijn roeping?

Tijdens een plant medicijn ceremonie kwam ik erachter dat ik een passie had: dansen! Mijn innerlijk kind was zo ontroerd toen ik dat ontdekte, dat ze tranen met tuiten huilde. Voor mij een teken dat dit een zielsbestemming van me is. Ik ben toen een 3 jarige opleiding biodanza gaan volgen aan de Biodanzaschool Utrecht, destijds onder leiding van Guy Barrington (UK) en Merijn Oudheusden. Tegen het einde van de opleiding voelde ik dat ik mijn eigen weg had te gaan. Los van het systeem, omdat ik altijd al diverse systemen braaf had gevolgd. Het klopte dat ik nu koos voor mijn eigen weg. Samen met mijn man Lars hebben we Heartdancing® in het begin vorm gegeven. 

We gebruik(t)en het als een prachtige tool om mensen te verbinden met zichzelf en elkaar in onze retraites en opleidingen. Een ongelooflijk effect! Ik ging er verder in en ontwikkelde de basis opleiding Heartdancing®, die in 2022 van start is gegaan. Inmiddels zijn we al meerdere cyclussen verder. 
Steeds meer mensen ontdekken de kracht en schoonheid van Heartdancing®. Voor zich zelf en om te gebruiken in hun eigen praktijk, organisatie of opleidingen.  

Het belangrijkste leerpunt voor mij was dat ik mag doen zoals ik het graag wil doen. Niet zoals het mij geleerd is (volgens een bepaalde manier), maar vooral mijn eigen weg mogen vinden in alle kennis en ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan en daar mijn eigen werk in creëren.

Dansen is een passie die mij voedt. Een vorm van bewegen/dansen en verbinding maken met je zelf, met je eigen lijf, bewust worden van hoe en waarom je dingen doet zoals je ze doet, verbinding maken op een speelse manier met anderen, vanuit onbevangenheid, speelsheid, levendigheid. De sparkle in je eigen wezen (her)ontdekken, de verbinding naar je hart weer maken.  En vanuit daar de diepte in om jezelf nog meer te kunnen ontmoeten in alles wat er leeft én wat je tegenhoudt om werkelijk te zijn wie je bent. Dat is mijn roeping, dat is mijn missie in dit leven. Om mensen op deze wijze weer in verbinding te brengen met zichzelf, vanuit zachtheid, vanuit bewustzijn.

De opleiding geeft daarom ook een basis om Heartdancing® te geven én de ruimte om je eigenheid erin te verweven en het verder zelf vorm te geven, afhankelijk van het veld waarin je werkt. Belangrijkste voor mij is dat er een veilig veld wordt gecreëerd waar iedereen mag zijn met wat er is. Heartdancing® is altijd met kleding aan, op blote voeten en zonder woorden. Verder is er ruimte om te ontdekken en uit je comfort zone te stappen, onder veilige en ervaren begeleiding 

Opleidingen en gevolgde trainingen

Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond (organisatiekunde, Universiteit van Maastricht) , een secretaresse opleiding (Schoevers), internationale trainingsweken holotropisch ademwerk gevolgd in Tjechië (bij Stanislav Grof Transpersonal Training) en de 3 jarige biodanza opleiding gedaan. Verder veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van Voice Dialogue, intuitieve ontwikkeling, focusing, tantra, Emotional Focusing Therapy (EFT), Queenscode (bij Alison Armstrong in Dallas (USA), Heartconnection, Wheel of Consent (Lissabon, Betty Martin), internationale training Full Body Dearmouring (Gaia Method), dans, maar vooral heel veel (levens)ervaring hierin op gedaan. En nog steeds leer ik bij en wil ik nieuwe ervaringen opdoen.

Activiteiten en ervaring

Momenteel leid ik de Nederlandse jaartraining Soul Coach van De Gewijde Reis, de internationale Soul Coach opleiding, leidt ik een keer per jaar een internationale retraite in Portugal op het gebied van bewustzijnsverruiming, verbinding met je eigen essentie en heling van trauma. Hierin maak ik gebruik van de methodes uit de trainingen die ik heb gevolgd, maar vooral de door Lars in De Gewijde Reis ontwikkelde methodes zoals Core Wound ademwerk, Soul Retrieval, Sacred Language of the Heart, Licht van Compassie. En uiteraard mijn eigen passie Heartdancing waar ik al ruim 13 jaar ervaring in heb. Mijn werk vindt plaats in Nederland en Portugal.

Ik heb in de afgelopen 18 jaar, vanaf 2005 meer dan 20.000 mensen mogen ondersteunen en begeleiden op hun proces naar heelwording en opnieuw verbinden met zichzelf.

Mijn kracht zit in verbinding maken tussen mensen en spiegelen. Ik word gezien als een voorbeeld in 'practice what you preach'. Anderen ervaren mij als liefdevol, authentiek, geaard en oprecht betrokken.

2022
Geslaagden Heartdancing 20222023HD geslaagden 1 2023HD geslaagden 2 - 20232024  ~ maartHD facilitators mrt 2024

Heartdancing® Facilitators

Inmiddels zijn er al uit twee opleidingscycli Heartdancing® facilitators geboren! De opleiding telde in het eerste jaar 16 deelnemers, waarvan er zes examen deden in oktober 2022. In 2023 dertien facililtators erbij. Hieronder kan je vinden in welke omgeving ze werken. 

Wie zijn de Heartdancing® facilitators?

(2022)

Ester Muller de Almeida - Groningen
Dolores van Enkhuijzen - Naarden/Gooise Meren
Sandra Witteman - Sassenheim (ZH)
Alex Jonkers - Bemmel (Gelderland)
Anne-Marie Grosfeld - Vianen (Utrecht)
Katinka Holzhauer - Amsterdam (NH)

(2023)
Sanne van Minderhout (Gelderland)
Saskia Jansen (Groningen)
Frank de Bie (Zandvoort/Amsterdam)
Wendy de Jong
Brenda van Donge (Breda/Brabant)
Maikel Poog (Heerhugowaard/Noord Holland)
Coby Hoff
Stellina Santanera
Gerda  Mulder (Groningen)
Nathalie Verbeeten
Mathilde Ouwens (Tjechië & Brabant)
Judith van der Linden (Brabant)
Sijtje Jansen (Soest/Utrecht)

(2024)
Chantal Boesveld (Rosmalen, Noord Brabant)
Eugenie Daams (Bergschenhoek, Zuid Holland)
Nancy Soederhuizen (Purmerend, Noord Holland)

Wil je een van hen uitnodigen om een workshop te faciliteren, stuur een mail naar tanja@sacredlotus.nl