Heartdancing® opleiding

Dank je wel voor jouw interesse in de Heartdancing® opleiding.

Deze opleiding is een erkende CRKBO opleiding (verkorte beroepsopleiding). Heartdancing® is eveneens een geregistreerde merknaam in de Benelux sinds december 2022. 

Op deze pagina: 
- voor wie?
- agenda basis opleiding Heartdancing
- verdiepings- en ervaringsdagen
- opleidingsprogramma
- meer informatie
- overzicht Heartdancing facilitators

Reserveer jouw plek

 

 

Het eerste jaar bestaat uit vijf opleidingsweekenden waarin je de basis leert van Heartdancing. Je ervaart en leert als facilitator in spe én je kan deelnemen voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en groei. Na en in dit basisjaar is het mogelijk om verdiepingsdagen en weekenden te volgen waarin je specials leert.

Ik ga je voorzien van kennis, ervaring, begeleiding, oefening, methodiek en handouts. Na deze basis opleiding (1e jaar) kan je al basis workshops Heartdancing geven vanuit je eigen praktijk/organisatie onder je eigen naam. Wil je gecertificeerd Heartdancing® facilitator worden dan dien je het volledige basisjaar afgerond te hebben, minimaal 3 supervisies te hebben gehad en een examen te hebben gedaan. 

Voor wie is deze opleiding?

Deze Heartdancing opleiding is voor iedereen die graag danst, meer wil weten over de achtergrond en/of (t.z.t.) Heartdancing workshops wil gaan geven aan anderen. De basis die je hier leert kan je als onderdeel in retraites en workshops gebruiken om een veilige setting te creëren waarin mensen kunnen openen en verbinden met elkaar.  

Je krijgt daarbij muzieklijsten en handouts ter beschikking voor eigen gebruik. 

Heartdancing® opleiding 2023 (basis) (VOL)

13-14 april 2023 Introductie en basis 
3-4 juni 2023 Vitaliteit & Creatie
1-2 juli 2023 Afstemming & Adem
2-3 september 2023  Sensualiteit & Sexualiteit
7-8 oktober 2023 Verbinding en integratie

Het eerste blok is op donderdag/vrijdag, de rest van de blokken zijn op zaterdag/zondag. In dit jaar ervaar je per weekend twee Heartdancing workshops, krijg je theorie en geef je met je  medestudenten vanaf het 2e weekend ook een of twee workshops per weekend (onder supervisie). Optioneel zijn er 3 avonden met oefenworkshops onder supervisie (1 juli, 2 september, 7 oktober 2023). Hiervoor worden ook externe gasten uitgenodigd. 

Aanmelding via webshop.  Kosten € 895. 

Het examen vindt plaats op 14 oktober 2023. Kosten zijn € 150.

Heartdancing® verdiepingsdagen 2023 (voor studenten, oud studenten, facilitators en geïnteresseerde dansers)

17 juni 2023 Verdiepingsdag Tribe building & de elementen
18 juni 2023 Verdiepingsdag Innerlijk Kind II
29 september 2023 Verdiepingsdag Innerlijk Kind
3 november 2023 Verdiepingsdag Bekrachtiging van je diepste zijn

Locatie: Sacred Temple, Zaandam
Los te volgen, prijs per dag € 125. Een minimum van 10 deelnemers is nodig om de dag door te laten gaan. 
Bij inschrijving voor alle vier de verdiepingsdagen betaal je € 450 ipv € 500. 

Aanmelding via tanja@sacredlotus.nl 

Opleiding volgen als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing® facilitator

Je kunt zoals gezegd de opleiding op twee manieren volgen. als deelnemer en/of als aspirant Heartdancing® facilitator.  Facilitator kan je worden als je het basis jaar volledig hebt doorlopen (je mag 1 dag van de 10 missen), minimaal 3 supervisies hebt gehad, je de basis voldoende beheerst en het examen met goed gevolg hebt afgelegd. 
Daarnaast kan je verdiepingsdagen met verschillende thema's volgen voor uitbreiding van je tools en dansen. Deze vallen niet onder de basisopleiding, maar kunnen als aanvulling dienen of gewoon los worden gevolgd. 

 

Heartdancing® opleiding 2023-2024 (basis)

7-8 december 2023 Introductie en basis 
3-4 februari 2024 Vitaliteit & Creatie
27-28 april 2024 Afstemming & Adem
25-26 mei 2024 Sensualiteit & Sexualiteit
22-23 juni 2024 Verbinding en integratie

Het eerste blok is op donderdag/vrijdag, de rest van de blokken zijn op zaterdag/zondag. In dit jaar ervaar je per weekend twee Heartdancing workshops gegeven door Tanja, krijg je theorie en geef je met je  medestudenten vanaf het 2e weekend ook een of twee workshops per weekend onder supervisie. Optioneel zijn er 3 avonden met oefenworkshops onder supervisie (3 juni, 1 juli, 2 september). Hiervoor worden ook externe gasten uitgenodigd. 

Aanmelding via webshop.  Kosten € 995.

Het examen vindt plaats op 6 juli 2024 (optioneel 7 juli) . Kosten zijn € 160.

 

Heartdancing® verdiepingsdagen 2024 (voor studenten, oud studenten, facilitators en geïnteresseerde dansers)

26 januari 2024 Verdiepingsdag (thema volgt)
22 maart 2024 Verdiepingsdag (thema volgt)
1 juni 2024 Verdiepingsdag (thema volgt)

Locatie: Sacred Temple, Zaandam
Los te volgen, prijs per dag € 125. Een minimum van 10 deelnemers is nodig om de dag door te laten gaan. 
Bij inschrijving voor alle drie de verdiepingsdagen betaal je € 325.

 

Het opleidingsprogramma (basis jaar) 

Weekend 1:

Introductie, de basis 

In dit eerste weekend leer je de basis van Heartdancing. Waarom gebruiken we Heartdancing, wat wil je ermee bereiken, wanneer gebruik je het? En hoe ziet een basis workshop eruit? Je leert hoe je Heartdancing kan gebruiken als start van een retraite in persoonlijke ontwikkeling. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching. 

Weekend 2:

Vitaliteit & Creatie 

In dit weekend gaan we ontdekken in het gebied van je vitaliteit. Levenslust, vreugde, levenskracht, gezond zijn. Hoe is dat bij jou? Hierin is de balans tussen actief zijn en rust van belang. Hoe zorg je voor je behoeften? Hoe vitaal ben je? En vanuit die levenskracht ontstaat creatie. Iets maken, iets nieuws, spontaan zijn en jezelf uiten. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing, teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 3:

Afstemming & Adem 

Het derde weekend richten we onze aandacht op een zeer belangrijk onderdeel in Heartdancing: afstemming. Consent is een belangrijk onderdeel in de dans. Voordat je consent kan bereiken heb je in jezelf te voelen en ervaren wat jouw behoefte is. Om van daaruit uit te reiken naar de ander en alleen in afstemming de verbinding te maken. Je grenzen kunnen aangeven. Onze adem is daarbij een belangrijke graadmeter. Aan onze adem kunnen we zien in welke staat ons lichaam is. We gaan ervaren in behoeften aangeven, grenzen bewaken en ruimte geven aan ons borst- en buikgebied. 

Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 4:

Sensualiteit & Sexualiteit 

Je krijgt in dit weekend de basis mee van verbinden met je eigen vuur, zachtheid en sensualiteit. We dansen de polen van man en vrouw.

Een weekend waarin je toegang krijgt tot plezier, genieten en het ontdekken van je verlangens. Genieten in jezelf en van dagelijkse dingen. Ontdekken, zoals dat bij ons als mensen al begint zodra we geboren worden. Een wereld vol mogelijkheden die we met kinderlijke onschuld en in veiligheid gaan verkennen.  
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Weekend 5:

Verbinding en integratie 

In dit weekend gaan we verbinden vanuit affectie. Vanuit liefdevol en puur contact, in zachtheid en tederheid. Elkaar ontmoeten in de dans, geven en ontvangen.

We leren integreren in de dans en dat wat er ervaren wordt mee te nemen in je dagelijkse leven. Dit weekend leer je ook hoe je Heartdancing als integratie kan gebruiken in retraites voor persoonlijke ontwikkeling. 
Praktisch: Heartdancing workshops, sharing en teaching, workshops onder supervisie.

Aspirant facilitator 

Als aspirant facilitator volg je het basis jaar en je kan ervoor kiezen om ook verdiepingsdagen te volgen, waarin je verdieping in thema's en dansen krijgt zoals Innerlijk Kind, Tribebuilding en Bekrachtiging van je diepste zijn. Uitleg over de opleidingsweekenden vindt je onderaan.  

Er is geen vooropleiding vereist, maar een MBO denk- en werkniveau is wenselijk. Ook is het wenselijk dat je ervaring hebt met dansvormen en bewustzijn. Twijfel je hierover neem dan contact met mij op. Nadat je de basis opleiding (1e jaar) volledig hebt afgerond kan je - indien je voldaan hebt aan de supervisies en de basis voldoende beheerst - onder de naam Heartdancing workshops geven. Je bent dan een van de Heartdancing facilitators voortkomend uit Sacred Lotus en je wordt lid van de Heartdancing community en vermeldt met je naam op de Sacred Lotus website als Heartdancing facilitator.

Er is geen financiële verplichting als je Heartdancing facilitator bent, je geeft er alleen mee aan dat je opgeleid bent en de integriteit en afstemming hanteert die wij hoog in het vaandel hebben. Voor ons is het belangrijk dat mensen zich veilig voelen in de groep en mogen zijn met alles wat zich aandient. 

Heartdancing® opleiding volgen: benodigde tijd

De Heartdancing basis opleiding kent 5 blokken van twee dagen gedurende een jaar (78 uur), inclusief materialen, uitleg en methodieken. In dit basisjaar faciliteer je onder supervisie tijdens de opleiding (minimaal 3x) en de workshop avonden in de opleidingsweekenden (9 uur). Ook vinden er in het eerste jaar intervisiebijeenkomsten plaats (8 uur). Het 2e jaar Heartdancing opleiding kent 4 opleidingsdagen verspreid over een jaar. Omgerekend per week is studiebelasting in het eerste jaar ongeveer 3 uur per week.

Reserveer hier je plek

Meer weten over de Heartdancing® opleiding?

Meer info over de Heartdancing opleiding vind je op de  de Sacred Lotus website:

Meer informatie

Nieuws!!

De eerste officiële Heartdancing® facilitators zijn een feit! De opleiding telde in het eerste jaar 16 deelnemers. Zes mooie mensen die de basis opleiding hebben gevolgd, wilden examen doen en zijn in oktober 2022 geslaagd (examen is optioneel). Gefeliciteerd lieve mensen!