Ecstatic Dance agenda 2024 & Cacao ceremonies

Stichting The Sacred Voyage is een levensbeschouwelijke organisatie die middels het onderhouden van een spirituele en levensbeschouwelijke gemeenschap haar gebruikers middels samenkomst, ritueel en ceremonie mogelijk maakt zelf het mysterie te ervaren, te verdiepen en /of scholing te ontvangen om het gedachtegoed door te geven.


Ze organiseert o.a. bijeenkomsten van samen zijn om dansend te verbinden met jezelf en elkaar om het goddelijke in jezelf te ontmoeten. Al deze bijeenkomsten zijn in onze Sacred Temple in Zaandam, Oostzijde 355, 1508 EP.

Meer informatie

 

Wil je op de hoogte blijven van updates over deze avonden? 

Via onze telegram groep houden we je op de hoogte over de aankomende bijeenkomsten Ecstatic Dance. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar tanja@sacredlotus.nl of op de knop hiernaast te klikken. 

nieuwsbrief-aanmelden-knop

ED Zaandam 2023

 

18.45-19.25 Inloop, registratie
19.30 - 20.15 Verbindende en openende workshop
20.15 - 22.15 Ecstatic Dance


Huisregels:
- we dansen op blote voeten
- we dansen zonder woorden
- we dansen zonder alcohol, drugs of koffie
- we dansen met respect voor elkaar
- kleding blijft aan, draag eventueel laagjes (geen bloot)
- geen foto's/video op de dansvloer (muv organisatie)


Er is gratis kruidenthee en water met natuurlijke smaakjes. 
Neem je eigen (niet breekbare) waterflesje mee. 
Toegang €20 (muv 27 juli € 25), tickets online, via email en beperkt aan de deur
Geen restitutie of doorschuiven


Sacred Temple, Oostzijde 355, Zaandam

Station Kogerveld 5 min lopen tot locatie. Gratis parkeren in de omgeving (svp NIET voor de woonhuizen of bedrijfsingangen).  

 

De locatie is schoenenvrij en niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte spullen. Vergeten spullen, kunnen worden afgehaald op dagen dat er een activiteit plaatsvindt in de Sacred Temple. Neem hiervoor contact op met tanja@sacredlotus.nl. Er worden geen vergeten spullen opgestuurd. 

 

Info via tanja@sacredlotus.nl 

Agenda 2024: t/m juli laatste avonden in Sacred Temple Zaandam


vrijdag 15 maart: Breathwork Bliss variatie met Lars & Tobias - Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre

donderdag 11 april: Cacao & Heartdancing® met Tanja - Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre

zaterdag 4 mei: workshop & Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre

donderdag 16 mei: EXTRA Ecstatic Dance avond met DJ Yarun Dee, vooraf Heartdancing® met Tanja Faber

donderdag 30 mei: Cacao met Tanja, Breathwork Bliss met Tobias & Lars Faber & Ecstatic Dance met DJ's Tobi & Le Fabre

vrijdag 21 juni:  zomerwende Ecstatic Dance feest, Heartdancing® & Soul Singing en ED met DJ Le Fabre & DJ Tobi

vrijdag 5 juli: cacao ceremonie, pre final party Ecstatic Dance

zaterdag 27 juli: FINAL PARTY SACRED TEMPLE (avond) met DJ's Le Fabre & Tobi!! Extra feestelijke avond om te vieren hoeveel moois we in deze temple met elkaar hebben mogen beleven. De locatie gaat gesloopt worden helaas. Losse kaarten € 25. Alleen toegang na aanmelding via tanja@sacredlotus.nl of entreebewijs via de webshop. Iedereen welkom!

In de middag van 27 juli conscious dating middag olv Tanja Faber- Baetsen, maximaal 25 mannen en 25 vrouwen die kiezen voor het pad van bewustwording en verdieping, inclusief toegang tot de feestavond  Ecstatic Dance met Breathwork Bliss workshop olv Lars Faber & Tobias Faber, package price (middag & avond) € 65. Aanmelden tanja@sacredlotus.nl 

 

Conscious dating 27 juli 2024 (middag): alleen voor single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een vaste relatie waarin bewustwording & persoonlijke groei belangrijk zijn. In deze middag ga je gelijkgestemden ontmoeten, met en zonder woorden. Voorbij het denken, vanuit ons hart. We gaan Heartdancing® doen, speed daten en diverse ontmoetingsvormen en ervaringen gebaseerd op consent. Tijd: 13:00-17:00 en avond final party Ecstatic Dance (alleen in package deal € 65)

Cacao Ceremonies

Bijeenkomsten met Cacao ceremonie - ook wel Medicijn van het Hart genoemd

Cacao ceremonies integreren we vaak in dagworkshops (vrouwencirkels, ademwerk) en in avondprogramma's (voor Ecstatic Dance). 

Achtergrond cacao
Cacao wordt al eeuwen gebruikt voor ceremoniële, spirituele en medicinale doeleinden en is bedoeld voor innerlijk ontwaken, verbinding met het goddelijke en creatieve ondersteuning. Ze zijn hartopenend, kunnen inzichten geven, je intuitie versterken en bevorderen innerlijke genezing. 

De rituelen en ceremonies met cacao worden al duizenden jaren gebruikt door inheemse culturen van Zuid- en Midden Amerika. Er wordt gebruik gemaakt van de pure rauwe cacao boon. Dus zonder toevoegingen van suiker, melk of andere toevoegingen die de bittere smaak kunnen opheffen of verzachten zoals bij chocolade. 
De smaak van rauwe cacao is bitter en nootachtig. 

Effect op je lichaam
In de cacao zit tryptofaan dat ervoor zorgt dat je serotoninegehalte een boost krijgt.  Je kan je hierdoor blijer en gelukkiger voelen. Ook bevat rauwe cacao veel antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft en de antioxidanten hebben een positief effect op je immuunsysteem. 
Cacao is een vaatverwijder en pompt meer bloed door het hart. Theobromine in de cacao boon zorgt voor verhoogde energie, een (tijdelijk) helderder brein, positief effect op je gemoedstoestand en het onstpant de spieren. 
Ceremoniële cacao wordt ook wel gezien als een natuurlijk anti depressivum. 

Wanneer kan je cacao beter niet drinken? 
Je kan beter niet aan een cacao ceremonie deelnemen als je een hoge bloeddruk hebt of hartproblemen. Ook bij het gebruik van SSRI medicatie (zoals anti depressiva met mao-remmer en slaapmedicatie) is het niet verstandig om een cacao ceremonie te doen. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, stem dan vooraf af met de ceremonieleider. 

Effecten van cacao
- een blij en gelukkiger gevoel
- meer energie
- hartopenend
- diepere verbinding tussen je lichaam en geest
- boost voor je gezondheid

Tips voorbereiding en after care
Drink op de dag van de cacao geen koffie of alcohol en eet licht. Tussen je  laatste maaltijd en de ceremonie zitten 2 uur.
Belangrijk is het om tijdens en na de ceremonie veel water of thee te drinken, zodat de kans op hoofdpijn wordt verlaagd. De hoofdpijn kan ontstaan, doordat cacao veel vocht aan het lichaam onttrekt en een ontgiftend effect heeft.