Jaartraining Soul Coach (Nederland)

Sinds 2012 wordt de jaartraining bij De Gewijde Reis gegeven. Begonnen als opleiding- en teambuildingstraject voor onze begeleiders en uitgegroeid inmiddels tot een verkorte beroepsopleiding voor een veel bredere doelgroep.  Je leert om een veilige setting te creëren voor innerlijk kind werk, traumaverwerking en innerlijke groei naast het zelf ervaren van alle methodieken en doorleven van je eigen processen. 

Reserveer jouw plek

Download hieronder de intake voor de jaartraining

Intakeformulier invullen

 

Start nieuwe cyclus november 2024

 

 
Start nieuwe cyclus november 2024

Voor wie?

Deze jaaropleiding is voor mensen die hun eigen persoonlijke ontwikkelingstraject willen verdiepen, voor professionals en therapeuten die hun toolkit willen uitbreiden met beproefde methoden (1 op 1 en in tribe vorm), voor degenen die anderen willen begeleiden bij hun innerlijke kind processen en /of die de methodieken die we gebruiken willen toe gaan passen in hun eigen praktijk. 

De doelstelling voor deze jaaropleiding Soul Coach is dat je - naast het ingaan van je eigen persoonlijke ontwikkelingsproces, je ook gaat ervaren en leren hoe bij deelnemers te begeleiden met diverse technieken vanuit bijzijn, liefdevolle ondersteuning en gewaarzijn. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen proces met de wetenschap dat je het niet altíjd alleen hoeft te doen en dat je niet de enige bent die worstelt met thema's. We vragen een bewustzijn/wording in je eigen patronen en de bereidheid om je eigen binnenwereld te gaan verkennen. Met nieuwsgierigheid op ontdekkingstocht te gaan in jou en met elkaar, een open mind, open staan voor feedback en samen een veld te gaan creëren, waarin we ieder op onze eigen manier kunnen groeien en leren, alsook anderen leren begeleiden, met kennis, maar ook intuïtief en met een holistische kijk.
Je kunt de methodieken die je hier leert, gebruiken om mensen te ondersteunen en begeleiden bij hun persoonlijke processen, innerlijk kind processen en verwerking van trauma's. Aan het eind van de opleiding mag je je Soul Coach noemen. 

De jaartraining omvat 7 weekenden (112 uur) met ieder weekend een ander thema: 

 • Weekend 1: Gathering of the Tribe (Soulretrieval) o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 2: Sacred Breath ademwerk o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 3: Stemexpressie olv Tanja Faber & Mascha Hoff
 • Weekend 4: Core Wound Breathwork olv Tanja Faber
 • Weekend 5: Focussing & Licht van Compassie  o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 6: Sacred Language of the Heart ademwerk o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 7: Afstemming & integriteit o.l.v. Tanja Faber

Hoofdtrainer is Tanja Faber-Baetsen. 

In het bijgaande document vind je de inhoud per weekend omschreven. 

Download weekend info

 

Niveau van de opleiding: 

Voor deelname aan deze training is het een pre als je al ervaring hebt in het persoonlijke ontwikkelingspad, maar dit is niet noodzakelijk. Een vooropleiding is niet vereist. De opleiding richt zich met name op de sociale, intuitieve en holistische vaardigheden van de deelnemer. De opleiding is voornamelijk ervaringsgericht met in ieder blok een stuk theorie/achtergrond van de methodiek. Denk- en werkniveau is MBO +.
Onze groep van studenten is divers, van geen opleiding tot hoogopgeleide mensen. Voor ons is dat niet van belang. Het gaat om het mens zijn en dat in alle aspecten mogen gaan ervaren en anderen liefdevol, menselijk en kundig gaan leren begeleiden en ondersteunen.  
Houd er rekening mee dat deelname aan deze training grote persoonlijke transformaties en veranderingen in je leven te weeg kan brengen. Heb je nog geen of weinig ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, dan raden we je aan om eerst de jaartraining als deelnemer te volgen en pas daarna - als je er klaar voor bent - de stap naar begeleiden en het ondersteunen van anderen te maken. Belangrijk is dat je open staat voor anderen  en hun levensbeschouwing.

Zie hieronder voor data en ervaringen van deelnemers in ons filmpje over de jaartraining (scroll naar beneden).  

Geregistreerd kort beroepsonderwijs

Onze organisatie, De Gewijde Reis/ Kinetics Communicatie,  is sinds mei 2020 geregistreerd als kort beroepsonderwijs bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). We zijn ingeschreven in het register Instellingen. Hier staan de onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Dit houdt in dat we al onze opleidingen, trainingen en coaching BTW- vrij mogen aanbieden. 

Data Jaartraining Soul Coach 2024-2025

 • Weekend 1: Gathering of the Tribe (Soulretrieval) o.l.v. Tanja Faber, 16-17 november 2024
 • Weekend 2: Sacred Breath, ademwerk o.l.v. Tanja Faber, 14-15 december 2024
 • Weekend 3: Stemexpressie olv Tanja Faber, 25-26 januari 2025
 • Weekend 4: Core Wound olv Tanja Faber, 1-2 maart 2025
 • Weekend 5: Focussing & Licht van Compassie  o.l.v. Tanja Faber, 5-6 april 2025
 • Weekend 6: Sacred Language of the Heart olv Tanja Faber,  10-11 mei 2025
 • Weekend 7: Afstemming en integriteit o.l.v. Tanja Faber, 7-8 juni 2025

Hoofdtrainer is Tanja Faber-Baetsen. Soms werkt ze samen met co-trainers. Dit wordt tijdig aangekondigd. 

Voor aanmelding vragen wij je een intake formulier in te vullen met daarop je intentie/motivatie voor deelname aan de jaartraining 2024-2025 (zie hieronder bij het pijltje). 

Na ontvangst van je aanbetaling is je plek definitief. 

Investering voor de jaartraining € 1.650 (7 weekenden excl 8e optionele weekend, te voldoen in 3 termijnen). Locatie nog onbekend (exclusief overnachtingskosten) .

Reserveer jouw plek

Vul via de link hieronder de jaartraining intake in:

Intakeformulier invullen

 

Praktische informatie m.b.t. de jaartraining Soul Coach 

 • Als je je opgeeft voor de jaartraining Soul Coach verplicht je je tot deelname aan het hele jaartraject.
 • In ons leercontract staat informatie over o.a. wat is inbegrepen, opleidingskosten, annuleringsvoorwaarden, copyright en communicatie (zie hieronder).
 • Ieder jaartrainingsweekend begint op zaterdag om 10:30 en eindigt afhankelijk van het programma tussen 17:00 en 18:00 op zaterdag. Zondag start om 10:00, einde om 17:00 waarna we nog gezamelijk opruimen
 • In de weekenden is er zo'n 80% nadruk op zelf ervaren en oefenen, en 20% kennisoverdracht.
 • Na elk weekend krijg je een handout met achtergrond van het onderwerp, muziek en afspeellijsten van ademwerk. 
 • Per jaartraining kunnen er max 50 deelnemers meedoen, waarbij we veel in tweetallen werken zodat je zowel kan ervaren als oefenen in het begeleiden en ondersteunen van medejaargenoten. 
 • Locatie van onze jaartraining is de Sacred Temple in Zaandam; vanaf oktober 2024 zijn wij gevestigd in Oegstgeest (bij Leiden)
 • Als je niet tevreden bent over onze dienstverlening of een klacht hebt dan zullen we er alles aan doen om zo snel mogelijk in gesprek te gaan en te kijken hoe we samen de klacht kunnen oplossen. De volledige klachtenprocedure vind je hier.
 • Deelname aan de jaartraining betekent niet dat je automatisch kan begeleiden in onze organisatie. Naast de voorwaarden die we aan (assistent) begeleiders stellen (zie hieronder), is het ook van belang dat je er klaar voor bent, je in het team past en of de trainer jou al rijp acht om anderen te gaan begeleiden. Lees hieronder deze voorwaarden bij de pijl 

Voorwaarden PDF:

voorwaarden_begeleiden_dgr__website_doc.pdf

Leercontract jaartraining Soul Coach

Lees voordat je besluit om deel te nemen eerst het leercontract. Bij inschrijving ook graag het contract ondertekend retourneren per mail, post of app (dit moet door ons ontvangen zijn voor aanvang van de opleiding). 

Download het leercontract:

soul_coach_leercontract_20242025_jaaropleiding_nl.pdf

Video jaartraining Soul Coach

(met uitleg over de jaartraining en ervaringen van deelnemers)

Over de trainer

Tanja Faber-Baetsen

Opleider, coach, mede-eigenaar/oprichter van en organisator bij De Gewijde Reis  & Kinetics Communicatie

Zo’n 20 jaar geleden begon voor mij het pad van persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Door de diverse burn outs die ik had gehad, voelde ik “dit kan niet meer door gaan zo. Hier word ik ziek van. Ik heb te gaan leren luisteren naar wat mij voedt en waar ik blij van word. En alle dingen die niet meer kloppen langzaam los te gaan laten.” Een pad dat niet over rozen liep. Want wat is het nu dat mij voedt, blij maakt en vervult? Wat heb ik te doen in dit leven? Wat is mijn roeping?

Ik heb mijn toenmalige werk in loondienst losgelaten en 1,5 jaar een sabatical genomen. Om te voelen wat ik nu werkelijk wil met mijn (werkende) leven. Iets met mensen, dat was wel duidelijk maar wat? Doordat Lars toen zijn jongensdroom uitvoerde en een boek schreef, De Gewijde Reis, is ons bedrijf De Gewijde Reis ontstaan. Hierin kon ik mijn ervaring en talent om te organiseren, administreren, klantcontacten en sociale verbinding volledig kwijt.

Door het ervaren van jaren (vanaf 2004) (holotropisch) ademwerk in zowel (externe) trainingen als sessies met Lars Faber en in onze eigen organisatie, het ontdekken van mijn innerlijke wereld met o.a. medicijnplanten, het pad van bewustzijnsverruiming op te gaan, ben ik erachter gekomen wat mij dient en niet meer dient. Wat mij gezond houdt, wat mij brengt bij wie ik werkelijk ten diepste ben.

Ik heb een bedrijfsecomische achtergrond (organisatiekunde, Universiteit van Maastricht) , een secretaresse opleiding (Schoevers), internationale trainingsweken gevolgd in Tjechië (bij Grof Transpersonal Training, holotropisch ademwerk) en de 3 jarige biodanza opleiding gedaan. Verder veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van Voice Dialogue, intuitieve ontwikkeling, focusing, tantra, Emotional Focusing Therapy (EFT), Queenscode (bij Alison Armstrong in Dallas, USA), Heartconnection, Wheel of Consent (Lissabon, Betty Martin), internationale training Full Body Dearmouring maar vooral heel veel (levens)ervaring hierin op gedaan. Ik ben heel praktisch van aard. 

Het belangrijkste leerpunt voor mij was dat ik mag doen zoals ik het graag wil doen. Niet zoals het mij geleerd is (volgens een bepaalde manier), maar vooral mijn eigen weg mogen vinden in alle kennis en ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan en daar mijn eigen werk in creëren. En daaruit is ook Heartdancing ontstaan. Een passie die mij voedt. Een vorm van bewegen/dansen en verbinding maken met je zelf, met je eigen lijf, bewust worden van hoe en waarom je dingen doet zoals je ze doet, verbinding maken op een speelse manier met anderen, vanuit onbevangenheid, speelsheid, levendigheid. De sparkle in je eigen wezen (her)ontdekken, de verbinding naar je hart weer maken.  En vanuit daar de diepte in om jezelf nog meer te kunnen ontmoeten in alles wat er leeft én wat je tegenhoudt om werkelijk te zijn wie je bent. Dat is mijn roeping, dat is mijn missie in dit leven. Om mensen op deze wijze weer in verbinding te brengen met zichzelf, vanuit zachtheid, vanuit bewustzijn.

Momenteel leid ik de jaartraining Soul Coach van De Gewijde Reis, de opleiding tot Heartdancing® facilitator en leid ik samen met Lars een van zijn drie groepen in de ademcoach opleiding Wounded Healer.
Alles om verbinding met je eigen essentie te maken en te helen van trauma alsmede anderen leren hoe clienten hierin te ondersteunen met verschillende werkvormen en ademwerk. Deze werkvormen/methodes zijn vooral binnen De Gewijde Reis ontwikkeld,  zoals Core Wound ademwerk, Soul Retrieval, Sacred Language of the Heart, Licht van Compassie en ceremonies met medicijn planten.
Mijn werk vindt plaats in Nederland en Portugal.

Ik geef de internationale Soul Coach training die uit verschillende modules bestaat (9 daagse en 6 daagse trainingen). Dankbaar dat ik mensen mag begeleiden in een hernieuwde verbinding met zichzelf leren aangaan, zichzelf leren (her)ontmoeten en ontdekken wat hun volle potentieel is en dat gaan leven!

Ik heb in de afgelopen 20 jaar meer dan 20.000 mensen mogen ondersteunen en begeleiden op hun proces naar heelwording en opnieuw verbinden met zichzelf.        

Mijn kracht zit in de verbinding en spiegelen en ik word gezien als een voorbeeld in 'walk the talk'. Anderen ervaren mij als liefdevol, authentiek, geaard en oprecht betrokken.

Tanja 2019 Tanja beachfestival 2016 Tanja Arjan dans strandfestival Tanja Emile HD strandfestival

Lars Faber 

Ademcoach, mede-eigenaar & oprichter van de Soul Coach opleiding, De Gewijde Reis en Kinetics Communicatie, oprichter en opleider van The Breathwork Coach  (zie www.thebreathworkcoach.com) .

Lars zijn passie ligt bij het opleiden van ademcoaches, produceren en componeren van muziek, creëren van nieuwe (online) tools, meditaties en opleidingenen. Hij neemt mensen mee op een muzikale dansreis als DJ Le Fabre bij Ecstatic Dance events in onze home base en in het land (dat laatste samen met onze zoon DJ Tobi). 

Zo'n twintig jaar geleden begon voor hem het avontuur van het Ademwerk. Hij was burned out, depressief en verslaafd aan zo'n beetje alles waar je verslaafd aan kon zijn. Kort gezegd: levensmoe. In Frankrijk ontdekte hij tijdens een weeklange Ademtraining het Holotropisch Ademwerk (de internationale ademschool van Dr. Stanislav Grof). Dat veranderde zijn leven enorm. Terug in Nederland ging hij direct aan de slag met het ademwerk, allereerst met zichzelf. Hij deed dagelijks zelf sessies op onze zolder in Den Haag en ging door diepgaande processen, die hem stukje bij beetje hielpen om zichzelf te helen, vitaler te worden en uiteindelijk maakte dat hij de verantwoordelijke vader en ondernemer kon worden die hij wilde zijn en is.

Lars heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 20.000 mensen mogen begeleiden. Hij volgde ondertussen opleidingen, trainingen en workshops in Ademwerk, Sjamanisme, Voice Dialogue, Focusing, Biodanza, Stembevrijding, Brainspotting, Lichaamswerk en Consent. Dat maakte dat hij steeds vrijer werd om ook anderen te begeleiden. Vooral het stemwerk is van onschatbare waarde in het ademwerk: als je zelf geen expressie durft te geven aan je eigen stem en emoties, kun je anderen ook niet overtuigend aanmoedigen om dat te doen. Dat werd dan ook de essentie van zijn persoonlijke proces, en dat van het begeleiden van anderen: jezelf bevrijden van schaamte en schuld, oude pijnen vinden en bevrijden en voluit vanuit je essentie durven leven. Jezelf durven laten zien en uiten zoals je bent. Expressie geven aan je diepste wezen, je kracht én je kwetsbaarheid, je humor, je angst, je levenslust en je donkere kanten. Dat is in elk geval zijn persoonlijke pad, daar heeft hij zeven boeken over geschreven. Altijd op onderzoek, altijd nederig genoeg blijven om te blijven leren en krachtig genoeg om anderen te helpen en te onderwijzen.

Lars is soms co-trainer bij de Soul Coach opleiding, maar houdt zich voornamelijk bezig met zijn opleiding tot ademcoach, Wounded Healer (The Breathwork Coach).

Lars is zeer ervaren en kent de diepte van het werk als geen ander. Hij wordt door deelnemers ervaren als leraar, gids en rots in de branding, die veel mensen ondersteund heeft en helpt nieuwe paden in hun leven in te slaan. Hij is sinds 2019 niet meer actief binnen De Gewijde Reis. 

Hij heeft in Nederland en in het buitenland al honderden begeleiders mogen trainen en opleiden. Hij vind het echt ontzettend gaaf om anderen te zien groeien en bloeien.

In the documentaire The Rebirth of the Soul kun je zowel Lars als Tanja als trainer aan het werk zien en leer je meer over hun visie op dit werk dat ze graag doorgeven aan anderen, ieder op hun eigen wijze.

1-17313723857_1117549301617025_2259440487540441602_o

Ervaringen van deelnemers:

‘Dankbaar voor de jaaropleiding, de prachtige mogelijkheden die daarmee open gingen, de vele schitterende ervaringen en de fantastische tribe’ (Renée)

‘Jaaa ik had dit voor geen goud willen missen, wat een fijne, veilige plek is dit om jezelf te mogen laten zien en te ontwikkelen. Ik ben echt gegroeid…… hulde aan Tanja en haar team.' (Karina)

‘Deze opleiding heeft mij zoveel gebracht. Het thuiskomen bij mezelf, de verbondenheid die ik heb mogen ervaren met andere gelijkgestemden. En niet te vergeten alle mooie tools die zijn aangereikt en die ik nu inzet in mijn eigen praktijk.' (Caroline)

‘Onvoorstelbaar hoe jij ons altijd weer meeneemt naar diepe lagen, in veiligheid, verbinding met onszelf en elkaar. In welke opleiding, event of ceremonie dan ook; altijd weer magisch, onvoorspelbaar en helend.' (Taco)

‘Het heeft mij precies een stuk ondersteuning gegeven die ik nodig had na het uitvallen door burn-out. Ik heb afgelopen jaar mogen ervaren hoe het is om thuis te komen bij mijzelf, te gaan staan voor mijzelf, zaken te toetsen bij mijzelf en ook de veiligheid te zoeken in mijzelf.  Daar vanuit te leren voelen wat voor mij belangrijk is. Eventuele zorg voor anderen,  zonder zomaar automatisch mijzelf voorbij te lopen. Dit voelt zo ongelooflijk groots.' (Lianne)

‘Het heeft heel veel verdieping gebracht in mijn werk als psychotherapeut, zowel persoonlijk als professioneel. Het confronteert me op een hele indirecte manier en heeft me aangezet om dingen te gaan beseffen en te leren. En de kracht van de groep, fantastisch, die is enorm!’ (Hein)

‘Mensen voelen zich gezien en gedragen. Het is een voedingsbodem voor persoonlijke groei, waarheen dan ook en waarvoor je het ook gaat gebruiken. Ik werk al 20 jaar in de GGZ als psycholoog en heb er bewondering voor wat je in zo’n korte tijd voor elkaar krijgt met mensen. Bijzonder aan De Gewijde Reis is dat je er mag zijn met alles wat er is. Niet alleen maar de mooie buitenkant maar juist ook met alle donkere en moeilijke kanten die verborgen zijn. En de kracht van de groep en De Gewijde Reis is dat deze allemaal boven mogen komen. Deze opleiding heeft mij het zetje gegeven om mijn eigen praktijk te gaan opzetten.’ (Joanet)

‘Het heeft mijn leven helemaal op zijn kop gezet, ik ben veranderd, ben een andere weg in geslagen. Enorm veel dankbaarheid!’ (Catherina)

‘De jaartraining was voor mij een doorgaand proces van het lichter maken van mijn rugzak. De last is van mijn schouders gegleden en ik voel me zoveel lichter. De gebruikte werkmethodes werkten voor mij diepgaand door en gaven veel inzicht in hoe ik de dingen doe in het leven. Het groepsproces werkte voor mij heel stimulerend. Het thuis zijn in een groep, mijn plekje innemen en voelen hoe dat is bracht me een diepgaand gevoel van ‘erbij horen’. Op een manier die past bij wie ik werkelijk ben. De jaartraining heeft mij een diepe verbinding met mezelf opgeleverd. Ik hou nu van mezelf en het leven. Ik durf mezelf te laten zien en horen. Mijn grenzen aangeven, mijn hart openstellen, mijn gedachten verbonden met mijn hart.’ (Petra) 

‘De jaartraining gaf mij vooral het gevoel van welkom zijn met alles wat er is. Dat ík er mag zijn met alles wat er is…Dat laat me nu echt beseffen dat het niet mijn omgeving is waar ‘het' niet van mag, maar vooral mezelf. Veel afhankelijkheidsstukken weer beleefd tijdens de jaartraining en nu sta ik op een punt van: ik moet het echt zélf willen. Ik moet het echt zélf doen. Niemand anders kan het voor mij doen, mijn leven leven. Mij zelf zijn… Dit geeft me ineens een enorme vrijheid die nog wel voelt als ‘verdwaald in de woestijn’… maar terug wil ik ook niet, naar voorgeschreven paden en voorgekauwde antwoorden, want die zijn niet van mij.' (Hanneke)

‘Ik ben de jaartraining begonnen voor mijn eigen ontwikkeling en niet met de intentie op begeleider te worden. Pas in de 2ehelft van de jaartraining kwam bij mij het gevoel naar boven om anderen te willen begeleiden in hun proces. Het mooiste wat de jaartraining voor mij persoonlijk heeft opgeleverd is de bewustwording van mijn innerlijke kind en het meer en meer kunnen uitspreken van mijn gevoelens!’ (Baer)

‘Ik heb geleerd mezelf te uiten, mezelf te laten zien en mezelf te accepteren en mezelf lief te hebben. En ik heb geleerd veel vrijer te zijn in mijn contact anderen. Ik merk dat in mijn werk, waarin ik veel makkelijker met mensen, vooral mensen die “anders” zijn dan ik, om ga. De combi met assistent begeleider zijn en meedraaien in het team van DGR heeft daarin ook super uitgepakt.’ (Gerard)

‘Ik zat in een verstrikking van patronen die mij klein hielden. En de jaartraining heeft mij meer vrijheid gegeven en inzicht in die patronen die ik had die mij blokkeren om vrij en gelukkig in het leven te staan. Ik hoef niet meer te pleasen en eerst voor anderen zorgen om mijn plek in te nemen. Ik mag er zijn zoals ik ben.  Ik heb nieuw werk, nieuwe vriendschappen, een nieuw huis, het heeft me waanzinnig veel gebracht.’ (Wendie)

Ik heb de jaartraining Soul Coach ervaren als een bijzondere, innerlijke reis waarbij ik - misschien wel voor het eerst in mijn leven - heb mogen ervaren hoe het is om in mijzelf te landen. En te ontdekken dat er iemand thuis is, diep bij mij vanbinnen. Dat is van zo'n onschatbare waarde. Nog naast alle prachtige oefeningen die we hebben gedaan om te verbinden met onszelf, met de ander, liefde te voelen stromen, veiligheid te ervaren, de ander werkelijk te horen en zien, lief en leed te delen, te dansen vanuit mijn hart, vreugde ervaren en een groot allesomvattend ZIJN. Wat alle eerdere trainingen, cursussen, coaches niet voor elkaar kregen, vond ik bij De Gewijde Reis: zelfliefde. Ik voel me innig dankbaar voor Tanja, Lars, het team, mijn medereizigers en het magische leven.  (Marianne)